Κάλεσμα σωματείων στο Ηράκλειο σε συντονισμό για οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων

Με βάση την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Παραρτήματος Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, το σωματείο καλεί πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων σε σσύσκεψη για τον συντονισμό για την κοινή οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων στο Ηράκλειο, για την κοινή οργάνωση της πάλης για αυξήσεις, εργασιακά δικαιώματα, ΣΣΕ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στις 20:00 στην αίθουσα του συλλόγου δασκάλων (Τίτου Γεωργιάδη & Γερωνυμάκη).

“Επιδιώκουμε το συντονισμό της πάλης μας με κάθε σωματείο που παλεύει σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση. Δεν παρακαλάμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό να εγκρίνει το αγωνιστικό μας σχέδιο. Οργανώνουμε τους αγώνες μας, με κοινή αγωνιστική δράση στη βάση της ισοτιμίας, του αλληλοσεβασμού και της ταξικής αλληλεγγύης. Για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την τύχη του αγώνα στα χέρια τους, με περιεχόμενο κόντρα στις «εθνικές ημέρες δράσης» του υποταγμένου συνδικαλισμού μαζί με τους εργοδότες. Καλούμε όλα τα σωματεία να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης από τα κάτω. Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας, να βγει η αγανάκτησή μας στο δρόμο, απαιτώντας το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ από την κυβέρνηση το κεφάλαιο και την εργοδοσία: Αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα, στα ωρομίσθια. Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε μαζί”, αναφέρεται στο κάλεσμα.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών σημειώνει:

  • Στηρίζουμε την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για απεργία από τα κάτω την 1η Νοέμβρη για τις συλλογικές συμβάσεις. Πραγματοποιούμε στάση εργασίας 09:00 -12:00. Συγκέντρωση 09:30 στο άγαλμα του Βενιζέλου και κινητοποίηση – παρέμβαση σε εταιρίες του κλάδου, πολεοδομία, περιφέρεια.
  • Προτείνουμε πανεργατική απεργιακή κλιμάκωση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα άμεσα. Θα συντονιστούμε στην ημερομηνία που θα προκηρύξει το πανελλαδικό ΣΜΤ. Συγκέντρωση στις 10:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου τη μέρα της απεργίας.
  • Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία σε συντονισμό  για την κοινή οργάνωση των απεργιακών μαχών στο Ηράκλειο. Παρασκευή 26/10 στις 20:00 στην αίθουσα του συλλόγου δασκάλων.
  • Προχωράμε σε καμπάνια για την ΣΣΕ: ενημερώνουμε συναδέλφους, συντονίζουμε τη δράση μας με το Πανελλαδικό ΣΜΤ και τοπικά με άλλα σωματεία, προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας-κινητοποιήσεις.

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνάδελφο: εργαζόμενο, άνεργο, υποαπασχολούμενο, «μαύρα» και ελαστικά εργαζόμενο και τον καλούμε να γίνει μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Κανένας συνάδελφος μόνος του! Σπάμε το φόβο! Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε συλλογικά!

Καλούμε όλα τα σωματεία να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης από τα κάτω. Πρέπει να ακουστεί η φωνή μας, να βγει η αγανάκτησή μας στο δρόμο, απαιτώντας το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ από την κυβέρνηση το κεφάλαιο και την εργοδοσία: Αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα, στα ωρομίσθια. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να κάνουν τον αγώνα δική τους υπόθεση, να οργανωθούν στα σωματεία τους και να απαιτήσουν να πάρουν θέση. Μπορούμε και πρέπει να παλέψουμε μαζί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί