Η Επιτροπή Αγώνα ΟΤΑ για την κοινωφελή εργασία στην Περιφέρεια Κρήτης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, με αφορμή την πρόσληψη 350 εργαζομένων μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης για οκτώ μήνες.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Με αφορμή την πρόσληψη 350 εργαζομένων μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης για οκτώ μήνες, διαβάσαμε με έκπληξη σε δημοσίευμα εφημερίδας το εγκώμιο που έπλεξε η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου με επικεφαλής τον κύριο Κουκιαδάκη για το πρόγραμμα και τους εργαζόμενους που θα κληθούν να καλύψουν πάγιες ανάγκες και συσσωρευμένες εργασίες που μήνες βρίσκονται σε εκκρεμότητα, προκειμένου να δώσουν μια ανάσα τόσο στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και στο μόνιμο προσωπικό.  

Είναι προκλητική η στάση τους απέναντι στους συναδέλφους αυτών των προγραμμάτων όταν μάλιστα τους λένε ότι θα αντιμετωπιστούν ισότιμα με τους μόνιμους συναδέλφους την ίδια ώρα που παίρνουν μισθούς ψίχουλα. Ισότιμη αντιμετώπιση αυτοί εννοούν τις ίδιες υποχρεώσεις και καθήκοντα με τους μόνιμους. Εκεί όμως που γελάνε οι πέτρες είναι όταν ακούει κανείς την περιφερειακή αρχή να αναπτύσσει το … «όραμα μιας επωφελούς συνεργασίας» που «θα εφοδιάσει τα νέα … στελέχη με μία σημαντική προϋπηρεσία»!

Δεν μας κάνουν εντύπωση οι δηλώσεις τέτοιων στελεχών της Τοπικής Διοίκησης αφού η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με τις δημοτικές αρχές του νησιού μας, υπηρετώντας την κυβερνητική πολιτική τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, ήταν σε αγαστή συνεργασία ενάντια στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους με δικαιώματα. Όσο κι αν προσπαθούν δεν μπορούν να αποκρύψουν την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη πάγιων και μόνιμων αναγκών, την οποία καλύπτουν με συμβασιούχους μέσα από προγράμματα ανακύκλωσης ανεργίας με μισθούς πείνας για να ξαναβρεθούν στον καιάδα της ανεργίας με τη λήξη του οκταμήνου! Όσο κι αν προσπαθήσουν δεν μπορούν να αποσιωπήσουν τις μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης των Υπηρεσιών, οι οποίες εντείνονται ανοίγοντας έτσι στους επιχειρηματίες νέα πεδία κερδοφορίας και επενδύσεων κεφαλαίων!

Καλούμε τώρα όλους τους συναδέλφους στην Τοπική Διοίκηση, μόνιμους και συμβασιούχους να αντικρούσουμε αυτή την «κανονικότητα» των νέων σχέσεων εργασίας που ήρθαν πριν την κρίση για να μείνουν και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις με αξιοπρεπείς μισθούς. Απέναντι στην δική τους κανονικότητα προτάσσουμε τις δικές μας ανάγκες, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Πρώτη απάντηση – σταθμός είναι η απεργία στις 14 Νοέμβρη στην οποία καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν! Να παρθούν τώρα αποφάσεις στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων για μαζική και οργανωμένη συμμετοχή!

 

Απαιτούμε :

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση των δουλεμπορικών προγραμμάτων εργασίας (Κοινωφελής εργασία – Τοπικά Σχέδια Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης κ.α.). Νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των αναγκών των ΟΤΑ σε προσωπικό με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, από την πρώτη μέρα δουλειάς. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα και τους ανέργους.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας. Καμιά καταπάτηση στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων (άδεια, άδεια λόγω ασθένειας κλπ).
  • Δημόσιες και δωρεάν κρατικές υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.   
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 10πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Δείτε επίσης:

Σφοδρή επίθεση στον Ε. Κουκιαδάκη από τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί