ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Άμεση στήριξη των πυρόπληκτων εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ Ηρακλείου, μέσω της οποίας ζητά την άμεση στήριξη των πυρόπληκτων εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον αγώνα που δίνουν οι πυρόπληκτοι εστιακοί φοιτητές, εδώ και ένα μήνα, οι οποίοι βρέθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη χωρίς στέγη.

Ο αυτονόητος αγώνας των φοιτητών για να μπορούν απρόσκοπτα να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς ζωής τους και στις σπουδές τους προσκρούει στην αδράνεια και τα ημίμετρα της Κυβέρνησης και της Πρυτανείας που σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα επιτακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Η φωτιά που έπληξε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των φοιτητών αλλά και την υγεία των κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής λόγω των τοξικών υλικών που κάηκαν επαναφέρει επιτακτικά τις εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης για την έλλειψη προδιαγραφών ασφαλείας, πεπαλαιωμένων μηχανισμών πυρασφάλειας στα δημόσια κτίρια που δεν συντηρούνται γιατί, όπως και αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, θεωρούνται κόστος που δεν αποφέρουν κέρδος.

Ο τρόπος που η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους στο Βενιζέλειο που τους έφερε άθλια κοντέινερ στα οποία τους ζητούσε να δουλέψουν, αλλά και τους φοιτητές που τους κάνει μπαλάκι από το Υπουργείο στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την Πρυτανεία και δεν τους έχει βρει ένα μήνα μετά μόνιμη λύση στέγασης δείχνει ότι δεν θέλει ούτε μπορεί να λύσει ούτε καν στοιχειώδη προβλήματα που πρόεκυψαν από μία φυσική καταστροφή.

Η ¨κανονικότητα¨ μετά τα μνημόνια είναι η ίδια μαύρη ζωή για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και το λαό, χωρίς δικαιώματα, με μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές και ασφάλιση, με ελάχιστους μισθούς, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά. Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει νέο πακέτο στήριξης στις τράπεζες, πακτωλό δισεκατομμυρίων για την ενίσχυση των επενδύσεων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση στα ψίχουλα και την κοροϊδία, να ανεβάσουμε τις απαιτήσεις μας και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να προτάξουμε τις ανάγκες μας, να απαιτήσουμε την κάλυψη των απωλειών μας σε μισθούς, συμβάσεις κοινωνικές παροχές, κόντρα στη λογική του εφικτού που ευνοεί μόνο την Κυβέρνηση για να ξεγλιστρήσει από της ευθύνες της.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εστιακοί φοιτητές.

Καλούμε τους αγωνιζόμενους φοιτητές και τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να δώσουν δυναμικό παρόν στη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας!

Υιοθετούμε τα αιτήματα των εστιακών φοιτητών και καλούμε την Κυβέρνηση και την Πρυτανεία άμεσα να τα υλοποιήσουν :

  • Να βρεθεί ξενοδοχείο για όλο το ακαδημαϊκό έτος (στέγαση και για την εξεταστική του Σεπτέμβρη), που θα καλύπτει τις ανάγκες μας ως φοιτητές. Να είναι κοντά στην πόλη, με ποιοτικούς όρους διαμονής, με τον αναγκαίο εξοπλισμό (wi–fi, γραφεία διαβάσματος, πλυντήρια, κουζινάκι κλπ). Να δοθεί προτεραιότητα στην ποιότητα και στην κάλυψη των αναγκών μας, και όχι στο κόστος διανυκτέρευσης.
  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν μεταφορά μέσω αστικών ΚΤΕΛ για όλους τους εστιακούς φοιτητές.
  • Να υπάρξει γραπτή δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για την άμεση έναρξη διαδικασιών κατασκευής και ανέγερσης νέων εστιών στις Βούτες, που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Μέχρι την ολοκλήρωσή του, να εξασφαλιστούν ξενοδοχεία με σύμβαση για όσο καιρό χρειαστεί που να καλύπτουν όλη την ακαδημαϊκή χρονιά.
  • Αποκατάσταση των συγγραμμάτων που χάθηκαν, με μέριμνα του Πανεπιστημίου.
  • Κανένας διαχωρισμός μεταξύ των 92 πυρόπληκτων φοιτητών, να μην αφεθεί κανένας έξω από τα ξενοδοχεία. Κάλυψη των αναγκών και των πρωτοετών φοιτητών. Άνοιγμα περισσότερων θέσεων, ώστε να ανταποκρίνεται στην παρούσα κατάσταση. Επανεξέταση των ενστάσεων.
  • Διευκόλυνση στην διεκπεραίωση των ακαδημαϊκών μας υποχρεώσεων με την μορφή εμβόλιμης εξεταστικής ή άλλου μέτρου. Ελαστικότητα στην παράδοση ασκήσεων – εργαστηρίων – προόδων.
  • Εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και των 92 πυρόπληκτων φοιτητών για όλο το ακαδημαϊκό έτος. Να μπορούμε να παίρνουμε το βραδινό γεύμα το μεσημέρι.

 

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 10:00 πμ στην Πλατεία Ελευθερίας!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί