Στο Τμήμα Συγκοινωνιών Μοιρών ο Μ. Συντυχάκης

Περιοδεία πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22/10 κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη στο Τμήμα Συγκοινωνιών Μοιρών. Κατά την περιοδεία ο βουλευτής του ΚΚΕ συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της υπηρεσίας που υπάγεται στην Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Συγκεκριμένα, από τους εργαζόμενους επιβεβαιώθηκε το γεγονός ότι, αν και  το Τμήμα Συγκοινωνιών Μοιρών εξυπηρετεί  μια περιοχή από την Αγία Βαρβάρα μέχρι και τα χωριά του Ν. Ρεθύμνης για θέματα που αφορούν άδειες κυκλοφορίας οχημάτων και τη διενέργεια θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψήφιων οδηγών και τη χορήγηση αδειών οδήγησης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με μεγάλο όγκο εξυπηρετούμενων (περίπου 50 άτομα για θεωρητική και 25 για πρακτική εξέταση σε εβδομαδιαία βάση), οι ελλείψεις σε προσωπικό δυσχεραίνουν τη λειτουργία του και την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων των και στην εντατικοποίηση της εργασίας των μόλις τεσσάρων εργαζομένων που έχουν απομείνει στην Υπηρεσία.  

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε την ανάγκη της πρόσληψης  προσωπικού και της πλήρους απασχόλησης όλων των εργαζόμενων. Η αποψίλωση του Τμήματος Συγκοινωνιών Μοιρών είναι ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, στις κρατικές δομές, που όλες οι κυβερνήσεις έχουν αφήσει στο έλεος χωρίς υποδομές και προσωπικό, και που εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική η οποία προωθεί τη σταδιακή συρρίκνωση και απαξίωση των δημόσιων δομών, διευκολύνοντας την ανάληψη του έργου τους από το κεφάλαιο, από ιδιώτες  επενδυτές.

Σημείωσε πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, να μην υποκύψουν στη μοιρολατρία «του τίποτα δε γίνεται», στον εφησυχασμό και τις ψεύτικες ελπίδες, που καλλιεργεί κυβέρνηση με το παραμύθι της «μεταμνημονιακής» εποχής. Η ελπίδα για τον λαό βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του για να επιβάλει μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ίδιο και την οικογένειά του, θα βάζει τέρμα στον κατήφορο, θα φωτίζει την μόνη καθαρή διέξοδο για το λαό, με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί