Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη: Ο δήμαρχος είπε επιτέλους την αλήθεια!

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φυλές του Πάρκου Γεωργιάδη, μέσω της οποίας σχολιάζουν την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εχθές ο Δήμαρχος Ηρακλείου για το πάρκο.

Δείτε: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το πάρκο Γεωργιάδη

Αναλυτικά, όσα αναφέρουν:

Διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα που είπε -επιτέλους- την αλήθεια!

Θα σταθούμε μόνο σε μια φράση του, που είναι και η ουσία της υπόθεσης:

Το πόρισμα της Επιτροπής ενσωματώθηκε στη Διαχειριστική Μελέτη του Πάρκου και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, τον Μάιο του 2018.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου προς το δήμαρχο στις 21/05/2018:

“ο γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος αφορούσε και μπορεί να έχει επίδραση, τυπικά, μόνο στο κείμενο της Διαχειριστικής Μελέτης του πάρκου, (αυτής δηλαδή που περιέχει τις συνολικές παρεμβάσεις που προγραμματίζονται σε ορίζοντα δεκαετίας, καθώς και τον τρόπο και κανονισμό λειτουργίας του) και δεν ήταν δυνατόν να αφορά την ουσία της παρούσας φάσης του έργου, μιας και αυτή έχει ήδη δημοπρατηθεί.”
“Η διαβούλευση αυτή όφειλε να προηγηθεί της Μελέτης και Δημοπράτησης του έργου”
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια: η σύμβαση που έχει υπογράψει ο δεύτερος ανάδοχος αφορά την ίδια ακριβώς Μελέτη Εφαρμογής με την οποία δημοπρατήθηκε το έργο πέρυσι και η οποία προβλέπει κλάδεμα σχεδόν 100 δέντρων, ενώ είναι εντελώς ασαφής για την τύχη 92 δέντρων (56 καζουαρίνων και 36 φίκων), τα οποία πουθενά δεν αναφέρεται με σαφήνεια αν θα κλαδευτούν ή αν θα κοπούν εντελώς.

Με τόσα παραδείγματα “περιποίησης” δέντρων στην πόλη, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αρκεστούμε στις προφορικές δεσμεύσεις του δημάρχου και στα προπαγανδιστικά βίντεο των χιλιάδων ευρώ.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η νυν δημοτική αρχή μετά την απώλεια της εκ δεξιών στήριξης της, καθώς και την ανάγκη να δείξει την πυγμή της προεκλογικά, ο μοναδικός όμως πνεύμονας πρασίνου της πόλης δεν είναι πεδίο ψηφοθηρίας…

Περιμένουμε επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απάντηση της Διεύθυνσης Δασών σε σχετικό ερώτημα που της έχει γίνει για το ποια εντέλει δέντρα κόβονται, ποια κλαδεύονται και πόσο, μιας και θα κληθεί να συνεπιβλέψει τις εργασίες στο πάρκο.

Καλούμε -τέλος- αύριο Τετάρτη 24 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα ανοιχτή συνέλευση στο πάρκο για το συντονισμό των επόμενων βημάτων του αγώνα μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί