ΕΛΣΤΑΤ: Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη Στατιστική για μαθητές από τον Οκτώβριο 2018

Τη διοργάνωση, για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, του «Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική», για την περίοδο από τα τέλη Οκτωβρίου 2018 έως και τα τέλη Μαρτίου 2019, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να κινήσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια των μαθητών για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και να αναδείξει την αξία των επίσημων στατιστικών και σε άλλους τομείς, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν νέες μεθόδους και εργαλεία για τη διδασκαλία της στατιστικής επιστήμης.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ομάδες 1- 3 μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (δημόσιας και ιδιωτικής), των ακόλουθων κατηγοριών:

1η κατηγορία: Μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ηλικίας συνήθως 16- 18 ετών)

2η κατηγορία: Μαθητές Γυμνασίου (ηλικίας συνήθως 14-16 ετών).

Σε κάθε ομάδα θα συμμετέχει ένας καθηγητής, ο οποίος θα εγγράφει τους μαθητές στον διαγωνισμό, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα παρέχει πληροφορίες για όλους τους μαθητές της ομάδας, θα επιβλέπει την εργασία τους και θα τους καθοδηγεί καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Δύο νικήτριες ομάδες του εθνικού διαγωνισμού από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων θα συμμετάσχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα, τους μήνες Απρίλιο-Μάιο 2019. Βραβεία θα απονεμηθούν στις νικήτριες ομάδες, τόσο του εθνικού όσο και του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ημερομηνίες-ορόσημα, καθώς και τους κανόνες που διέπουν τους δύο διαγωνισμούς, υπάρχουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2019.

Οι εγγραφές των ομάδων ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 27 Ιανουαρίου 2019.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί