Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση Κασόγκι

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι ο Κασόγκι πέθανε κατά τη διάρκεια ενός «καυγά» μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη. Επί δύο εβδομάδες, διέψευδαν ότι γνώριζαν τι του συνέβη ή ότι ευθύνονταν για την εξαφάνισή του.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τηλεφώνησαν στον γιο του δολοφονηθέντα σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον Σάλαχ, για να του εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Κατά την ίδια πηγή, ο Σάλαχ Κασόγκι εξέφρασε στον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο τις «ειλικρινείς ευχαριστίες του».

Αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του 59χρονου δημοσιογράφου η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε το Σάββατο το πρωί ότι πέθανε στη διάρκεια ενός καυγά στο προξενείο. Μία ώρα αργότερα άλλος Σαουδάραβας αξιωματούχος απέδωσε τον θάνατό του σε ασφυξία από κεφαλοκλείδωμα, κάτι που επαναλαμβάνει και η νέα εκδοχή του ανώτερου Σαουδάραβα αξιωματούχου.

Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το πτώμα του Κασόγκι διαμελίστηκε, όμως ο Σαουδάραβας αξιωματούχος επεσήμανε ότι το τύλιξαν σε ένα χαλί και το έδωσαν σε έναν «ντόπιο συνεργάτη» για να το ξεφορτωθεί. Όταν ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς ότι ο Κασόγκι βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε, απάντησε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας δεν το επιβεβαιώνουν.

Υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση η μνηστή του δημοσιογράφου

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν θέσει τη μνηστή του φονευθέντα σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, η οποία είναι τουρκάλα υπήκοος, υπό 24ωρη φύλαξη, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή την Κυριακή.

Οι αρχές δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους έθεσε το ερώτημα τι ήταν αυτό που τις ώθησε να αναθέσουν την προστασία της στην αστυνομία.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κασόγκι, η Τζενγκίζ τον περίμενε ώρες έξω από το προξενείο. Όταν το πήρε απόφαση ότι δεν θα έβγαινε, ήλθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές, βάσει των οδηγιών του, αποκάλυψε η ίδια κατόπιν.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί