500.000 Βρετανοί στους δρόμους υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit (φωτο-βίντεο)

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Λονδίνο με στόχο τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Σύμφωνα με την Guardian 500.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου.

Την κινητοποίηση στηρίζει η εφημερίδα The Independent, η διαδικτυακή αίτηση της οποίας υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος έχει υπογραφεί από περίπου 900.000 ανθρώπους.

People’s Vote UK

@peoplesvote_uk

More than 100 Coaches from every corner of the UK are heading down to London, packed full of supporters who will be marching for a today – please RT:

Το κίνημα People’s Vote έχει προειδοποιήσει ότι «έρχεται κρίση» καθώς οι Βρετανοί βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν την όποια συμφωνία στην οποία θα καταλήξει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο το αίτημα του κινήματος δεν φαίνεται να πείθει τη Μέι, η οποία αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος.

«Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα. Οι πολίτες ψήφισαν» με ποσοστό 52% στις 23 Ιουνίου 2016 υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός την Τετάρτη.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι, αν και απομένουν μόλις λίγοι μήνες πριν το Brexit, που είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου 2019, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ είναι τελματωμένες, καθώς προσκρούουν σε ορισμένα ζητήματα.

Η ιδέα ενός νέου δημοψηφίσματος έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος τους τελευταίους μήνες, έχοντας πλέον τη στήριξη και πολιτικών προσωπικοτήτων όπως ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

Μεταξύ των σημερινών ομιλητών είναι ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, καθώς και βουλευτές τόσο των Εργατικών όσο και των Συντηρητικών.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί