Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Ένταξη τώρα των υγειονομικών στα ΒΑΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, σχετικά με τα ΒΑΕ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Το πόρισμα για τα ΒΑΕ δόθηκε στη δημοσιότητα και παρότι δεν αναφέρεται ακόμη σε συγκεκριμένες κατηγορίες και ειδικότητες δίνει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση.

Αποκαλύπτεται στο κείμενο ότι η περιβόητη εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα μεταφράζεται στην ανάγκη της μεσοπρόθεσμης μείωσης κατά 32% των σημερινών δικαιούχων του επιδόματος.

Αποκαλύπτεται στο κείμενο ότι η δημοσιονομική πολιτική είναι αυτή που θα καθορίσει και την συνέχιση χορήγησης του επιδόματος.

Αποκαλύπτεται ότι θα επανεξεταστούν όλοι οι κλάδοι που χορηγείται το επίδομα, για να διαμορφωθούν νέες κλίμακες και νέες κατηγορίες δικαιούχων. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία διαβάθμισης του κινδύνου θα είναι κάτι νέο για το δημόσιο!!!!

Αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, για αυτό άλλωστε ήδη έχει νομοθετήσει ότι από 1-3-2019 καταργούνται ΟΛΕΣ οι διατάξεις νόμου που προβλέπουν το ανθυγιεινό επίδομα (4512/18 άρθρο 398).

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.

Να μην επιτρέψουμε να περικοπεί το ανθυγιεινό σε αυτούς που σήμερα καταβάλλεται, αλλά να διεκδικήσουμε την ένταξη και νέων κατηγοριών.

Είμαστε σε ετοιμότητα για τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή.

Μέσα από την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας και ειδικότητα να αποτρέψουμε την τακτική της κυβέρνησης να στρέψει τη μια κατηγορία εργαζομένων κατά της άλλης προκειμένου να περάσει το σχέδια της.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί