Σ. Κούλογλου: Τα μυστικά κονδύλια ήταν ανεξέλεγκτα, σε μπακαλόχαρτα, μέχρι τον νόμο Κοτζιά

“Κακώς συζητάμε με αυτό τον τρόπο για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών διότι συχνά αυτά χρησιμοποιούνται για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής” τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ότι πρόκειται για “λάθος του κ. Καμμένου ότι ανακίνησε το θέμα χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο κατά του Ν. Κοτζιά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης που το φούσκωσε τις επόμενες μέρες”.

“Εως τώρα τα μυστικά κονδύλια ήταν τελείως ανεξέλεγκτα. Ο υπουργός Εξωτερικών έγραφε σε ένα μπακαλόχαρτο που έδινε τα λεφτά και μπορεί να τα έδινε σε οποιονδήποτε και έχουν πλουτίσει πολλοί λανθασμένα και με διαφθορά. Μετά τους τρεις μήνες το μπακαλόχαρτο αυτό καταστρεφόταν” εξήγησε ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζοντας την μεγάλη διαμάχη κατάτ ο παρελθόν μεταξύ Κ. Μητσοτάκη και Αν. Σαμαρά.

“Είχε γίνει μεγάλη διαμάχη μεταξύ Κων. Μητσοτάκη και Αν. Σαμαρά διότι το 1993 που ανέλαβε την διαχείριση ότι είχε κάνει κακοδιαχείριση των κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, δηλαδή ότι είχε δωροδοκήσει Έλληνες δημοσιογράφους”.

“Ο κ. Κοτζιάς προς τιμήν του έφερε ένα νόμο που έλεγε ότι δεν μπορεί να τα ελέγχει ο υπουργός Εξωτερικών μόνος του, αλλά πρέπει να τα γίνεται ενημέρωση και να περνάνε από την έγκριση της Βουλής. Ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα. Μέχρι τώρα έχουν πάει στην Βουλή για έγκριση 6 φορές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

Κατ. Μπρ. – ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί