Δ. Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση του κ. Κοτζιά (Βίντεο)

“Σαφές το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι δεν θα ανεχθεί τη διγλωσσία ενώ με την πρωτοβουλία του να αναλάβει ο ίδιος το Υπουργείο Εξωτερικών δεσμεύει όλους στην εθνική γραμμή” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ.

Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι δεν θα συμπλεύσει ποτέ με τη Ν.Δ. για να ανακόψει την πορεία της χώρας ενημέρωσε ο κ Τζανακόπουλος προσθέτοντας ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν ζητάει από κανένα να αλλάξει την άποψή του. Υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία για την οικονομία και την θωράκιση της κοινωνίας απέναντι στην διαφθορά. Υπάρχει και η πρόκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που είναι ο πρωτεργάτης ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών δίνει σαφή κατεύθυνση. “Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ζωντανή”.

“Ακατανόητη πολιτικά η παραίτηση του κ. Κοτζιά” υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι είχε την στήριξη της κυβέρνησης καθώς και ότι είναι “μη ερμηνεύσιμος ο λόγος της παραίτησής του”. “Δεν υπήρχε ποτέ δίλημμα στον πρωθυπουργό θα κρατήσω τον ένα και θα αφήσω τον άλλο”.

“Και ο κ. Ζάεφ και ο κ. Τσίπρας θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα στα Βαλκάνια. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και ο κ. Ζάεφ έχει θέσει ως προσωπικό του ζήτημα, τη συμφωνία των Πρεσπών. Τον στηρίζουμε και περιμένουμε ότι θα κάνει όσα πρέπει για να πληρωθούν οι προϋποθέσεις της” υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στη Ν.Δ. απαντώντας στην κριτική της ότι “ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδώσει τα ιδεολογικά κλειδιά στην ακροδεξιά πτέρυγα του Άδ. Γεωργιάδη”.

Κατ. Μπρ., Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί