Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση στον Δήμο Χερσονήσου:

«Στο Αρκαλοχώρι σήμερα Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας λαμβάνοντας υπόψη του τις πυρπολήσεις, καταστροφές και λεηλασίες των χωριών της Κρήτης, τις αρπαγές προϊόντων, τις εκτελέσεις 5.000 και πλέον Κρητικών, την καταναγκαστική εργασία που υποβλήθηκε ο πληθυσμός του νησιού ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου τα χρόνια 1941-1944 και την ολοσχερή καταστροφή των υποδομών, δηλώνουμε ότι :

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για διεκδίκηση 280 δις για τις Γερμανικές αποζημιώσεις όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής, ότι θα πράξουν άμεσα και ζητάμε από τους εκπροσώπους μας στην Αυτοδιοίκηση που θα συμμετέχουν, να θέσουν στην 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν θα παραστούν στη Συνέλευση».