Παλαιστίνη: Λαϊκό προσκύνημα στις κηδείες επτά ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ισραηλινές σφαίρες

Χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στις κηδείες επτά Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν χθες από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

Την ώρα της ταφής, επικεφαλής της Χαμάς φώναζαν με τους συγγενείς των θυμάτων συνθήματα κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την εκδοχή του ισραηλινού στρατού, πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των Ισραηλινών στρατιωτών αφού παραβίασαν χθες τον φράκτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ κι επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο του στρατού που βρισκόταν κοντά.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους διευκρίνισε ότι 20 Παλαιστίνιοι διείσδυσαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας «οργανωμένης επίθεσης», αφού πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Από την πλευρά του, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανέφερε ότι επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές προσέγγιζαν τον φράκτη που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το ισραηλινό έδαφος.

Σήμερα, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και την ηλικία των θυμάτων: Άχμεντ αλ Ταουίλ 27 ετών, Μοχάμεντ Ισμαήλ 29 ετών, Άχμεντ Άμπου Ναίμ 17 ετών, Αμπντάλα Νταγκμά 25 ετών, Άφίφι Άτα Αφίφι 18 ετών, Τάμερ Άμπου Αρμανέχ 25 ετών και Μοχάμεντ Αμπάς 21 ετών.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, 14.000 «ταραχοποιοί και διαδηλωτές» συμμετείχαν χθες στις διαδηλώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί