Εννιά νεκροί ορειβάτες λόγω χιονοθύελλας στα Ιμαλάια

Εννέα άνθρωποι, πέντε Νοτιοκορεάτες ορειβάτες και οι τέσσερις Νεπαλέζοι οδηγοί τους έχασαν τη ζωή τους στο όρος Γκούρτζα των Ιμαλαΐων, κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η κατασκήνωσή τους διαλύθηκε και οι ίδιοι σκοτώθηκαν εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ανέμων.

«Εκτιμούμε πως οφείλεται σε χιονοθύελλα, διότι τα δέντρα έχουν κοπεί και οι σκηνές έχουν καταστραφεί. Ακόμη και τα σώματα των νεκρών βρέθηκαν διαμελισμένα και σκόρπια», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αν και έχουν εντοπιστεί οι σοροί των οκτώ από τους εννέα ορειβάτες, η ομάδα διάσωσης δεν μπορεί να φτάσει στο σημείο. Ο ένατος ορειβάτης δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Οι έρευνες ξεκίνησαν 24 ώρες αφότου οι ορειβάτες δεν έδωσαν σημεία ζωής.

Ένα ελικόπτερο κατόρθωσε να έχει φτάσει στο σημείο και να προσγειωθεί στην κατασκήνωση, όμως δεν μπόρεσε να συλλέξει καμία από τις σορούς.

Οι ορειβάτες και οι οδηγοί τους είχαν κατασκηνώσει στις υπώρειες του Γκούρτζα, ύψους 7.193 μ., αναμένοντας βελτίωση των καιρικών συνθηκών προκειμένου να ξεκινήσουν την αποστολή της αναρρίχησης.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί