Σχέδιο… «εισβολής» από την Κρήτη καταγγέλλει ο τουρκικός Τύπος!

Την έντονη ενόχληση της Τουρκίας έχουν προκαλέσει οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου για κήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών στη Μεσόγειο.

Στον απόηχο της τριμερούς συνόδου Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, εκφράζει την εν λόγω δυσαρέσκεια κάνοντας λόγο για «εισβολή» από την Κρήτη.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι φιλοδοξίες Αθήνας – Καΐρου για την οριοθέτηση μίας ευρείας θαλάσσιας ζώνης, η οποία θα ξεκινά από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα νοτιοανατολικά της ελληνικής νήσου, θα περιορίσει κατά μεγάλο βαθμό τις όποιες ευκαιρίες είχε η Άγκυρα στη Μεσόγειο.

Η εφημερίδα, μάλιστα, καταγγέλλει το ότι το σχέδιο αυτό καταδικάζει την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας.

yeni1

Πηγή: Yeni Safak

Για την Άγκυρα, η θαλάσσια ζώνη της θα έπρεπε να είναι υπερδιπλάσια, όπως φαίνεται και από τους χάρτες που δημοσιεύει η εφημερίδα.

Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει πως η Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστεί με τη Λιβύη, τα συμφέροντα της οποία πλήττονται από τις ελληνικές κινήσεις, ώστε να ανατραπούν τα όποια πλάνα.

yeni2 copy

cnn.gr, Yeni Safak

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί