Επιβεβαιώνει ο ΕΣΔΑΚ τη “λαμογιά” που επιχειρήθηκε με τον διαγωνισμό των 37 εκατ. €- Τί απαντά στο Candiadoc

Από τον ΕΣΔΑΚ πήραμε επιστολή- απάντηση που επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του Candiadoc, σε σχέση με την ανάρτηση: Απίστευτα παιχνίδια με έργο 37 εκατ. € στην Κρήτη:- Υποψήφιος ανάδοχος στους συντάκτες της διακήρυξης! (εικόνες)

Δείτε επίσης: ΕΣΔΑΚ: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός μαϊμού των 37 εκατ. € που συνέταξε… ο εργολάβος!- Στον εισαγγελέα η υπόθεση και ΕΔΕ από Μαμουλάκη

Στην απάντηση του ΕΣΔΑΚ αναφέρονται οι ενέργειες του προέδρου του, Χάρη Μαμουλάκη:

Αγαπητέ κ. Ανδρικάκη.

Σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος στο portal σας Απίστευτα παιχνίδια με έργο 37 εκατ. € στην Κρήτη:- Υποψήφιος ανάδοχος στους συντάκτες της διακήρυξης! (εικόνες) θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Με αφορμή παρατυπίες που ανακαλύφτηκαν σε παραρτήματα του διαγωνισμού κατασκευής και λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και ΧΥΤΥ Αμαρίου, με εισήγηση του Προέδρου του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη και ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ακυρώθηκε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε ότι σε παραρτήματα του διαγωνισμού που κατέθεσε η ανάδοχος εταιρεία – μελετητής του έργου, υπήρχαν παρατυπίες. Η αποκάλυψη αυτή, έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρη Μαμουλάκη την προηγούμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, σχεδόν αμέσως με την δημοσιοποίηση της σχετικής προκήρυξης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. ενημέρωσε άμεσα, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευάγγελο Καπετάνιο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. Αμέσως μετά, με εισήγηση του Προέδρου στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., αποφασίστηκε η ακύρωση του διαγωνισμού, καθώς και η διεξαγωγή Ε.Δ.Ε. με στόχο να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης ενημέρωσε και τον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Χάρης Μαμουλάκης: «Μόλις αντιλήφθηκα κάποιες παρατυπίες στον σημαντικό αυτό διαγωνισμό, έπραξα όπως προβλέπεται από το Νόμο και όπως μου υπαγορεύει η συνείδησή μου. Άμεσα και υπεύθυνα. Αντιλαμβάνεστε ότι η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι ζήτημα καίριας σημασίας τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., καθώς και για τις πολλές και διαφορετικές Υπηρεσίες που είχαν εγκρίνει τη διενέργειά του. Και δεν επιδεχόμαστε την παραμικρή έκπτωση ούτε θα ανεχτούμε την παραμικρή συγκάλυψη.

Με την ευκαιρία, επειδή αναφερόμαστε σε ένα καίριο έργο για το μέλλον της Κρήτης στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ ακολουθούν κι άλλα εξίσου σημαντικά, καλό είναι να γίνει κατανοητό ότι τουλάχιστον όσο είμαι Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., «παιχνίδια» στην πλάτη της Κρητικής κοινωνίας, δεν χωρούν!»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί