Κινητοποίηση από την Επιτροπή Ειρήνης και την ΟΓΕ στο Τυμπάκι για το αεροδρόμιο

Εκδήλωση οργανώνουν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 5.30 το απόγευμα στην πλατεία του Τυμπακίου η Ομάδα Γυναικών της περιοχής (μέλος της ΟΓΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου για την ενεργοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι από τον ευρωπαϊκό οργανισμό FRONTEX

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται:

 

Το τελευταίο διάστημα ενεργοποιείται το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού από τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), με το πρόσχημα του ελέγχου των προσφυγικών ροών, στο πλαίσιο της ανάπτυξης μέσων της ευρωενωσιακής δύναμης στο Αιγαίο.

Ο FRONTEX είναι μηχανισμός καταστολής μεταναστών της ΕΕ στα σύνορα· δεν διασφαλίζει τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών. Είναι ένα στρατιωτικό – αστυνομικό σώμα με σκοπό τον συντονισμό των επιχειρήσεων στα σύνορα των κρατών – μελών της ΕΕ· δεν σχετίζεται με την άμυνα της χώρας.  Πρόκειται για κατασταλτικό σώμα παρεμπόδισης εισόδου στην ΕΕ των ανεπιθύμητων για το κεφάλαιο μεταναστών και προσφύγων. Συγχρόνως, είναι ένας μηχανισμός ευρύτερης παρέμβασης ενάντια στους λαούς της ΕΕ και των άλλων χωρών.

Αποδεικνύεται και στην πράξη, πως το Τυμπάκι μπορεί να «αξιοποιηθεί» όχι μόνο από τον Frontex και την ΕΕ, αλλά και από το το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, με μέσα πιστοποιημένα για πόλεμο και με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό. Κανείς δε μπορεί να αποκλείσει τη δημιουργία νέας, μεγάλης αμερικανικής στρατιωτικής – αεροπορικής βάσης για να λειτουργήσει ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε όλη την περιοχή, ορμητήριο θανάτου, στα πλαίσια της  αναβάθμισης των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη την Ελλάδα, και της αδυναμίας επέκτασης της βάσης της Σούδας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μια περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πληθαίνουν στη γειτονιά μας, σε μια περίοδο που η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι, που δημιουργούνται προϋποθέσεις να ανάψει το φυτίλι του πολέμου στην πόρτα μας (πχ, απειλές των Αμερικανών για χτύπημα στο Ιράν, μεθόδευση νέας επέμβασης στη Λιβύη, βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Συρία, στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, διαρκώς αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο).

Η κυβέρνηση, σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων, επιδιώκει την «αναβάθμιση» του ρόλου της Ελλάδας και την κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στα πολεμικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσόγειου. Την ίδια ώρα που κόβει μισθούς και συντάξεις και φορτώνει στις πλάτες μας νέους δυσβάσταχτους φόρους, θυσιάζοντας κάθε δικαίωμά μας στον βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών (μεταφορά πυρηνικών όπλων από τη βάση του Ιντσιρλίκ στον Άραξο, επέκταση της βάσης στη Σούδα, μεταφορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών(drones) στη Λάρισα, νέες βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο, έναρξη συζήτησης για δημιουργία νέας βάσης και στο Τυμπάκι).

 

Εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια προκειμένου η αστική τάξη της Ελλάδας να αποκομίσει οφέλη από το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγεια και στα Βαλκάνια. Παίζει στο παιχνίδι της μοιρασιάς για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Δε διστάζει να διαθέτει πολλά δισ. ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς, δίνοντας στην Ελλάδα την πρωτιά ανάμεσα στις ΝΑΤΟϊκές χώρες της Ευρώπης! Καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι «νησίδα» σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.

Στην πραγματικότητα, με την πολιτική τους η Κρήτη και, γενικότερα, η Ελλάδα, γίνεται στόχος για στρατιωτικό χτύπημα σε ένα νέο μεγάλο ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Εμείς, όμως, τους απαντάμε ότι οι εργαζόμενες γυναίκες, οι νέες μητέρες, οι εργαζόμενοι και οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Ξέρουμε καλά τι είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δεν νομιμοποιούμε αυτόν τους ιμπεριαλιστικούς  δολοφονικούς μηχανισμούς. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας. Είναι παράγοντας εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για αλλαγή συνόρων, βαμμένους με το αίμα των λαών, τη φτώχεια, την προσφυγιά.

Πού ήταν το ΝΑΤΟ όταν πραγματοποιούνταν η εισβολή, και αργότερα κατοχή, στην Κύπρο; Η  ΕΕ μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν εξαπέλυσαν τον  πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας; Δεν ξεχνάμε πως τότε στη χώρα μας η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ) στήριξε και τις επεμβάσεις και τον πόλεμο. Έδωσε βάσεις, γη και αέρα στου επιδρομείς, έδωσε τα λιμάνια, τα τρένα, τα αεροδρόμια, τους δρόμους της χώρας για να περάσουν. Ότι όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, όπως και ο ΣΥΝ (σήμερα ΣΥΡΙΖΑ), υιοθέτησαν τα προσχήματα της ΕΕ και των ΗΠΑ. Πού είναι τώρα η ΕΕ  και το ΝΑΤΟ που η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορά μας; Μας λένε «βρείτε τα, είσαστε σύμμαχοι, δεν αναγνωρίζουμε σύνορα στο Αιγαίο».

  • Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον από τους πολέμους και τις αιματοχυσίες που σχεδιάζουν τα μονοπώλια και υλοποιούν οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν, συμμετέχοντας και στους αιματοβαμμένους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι και οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων στην περιοχή έχουν όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να παλέψουν ενάντια στην ΕΕ και στον FRONTEX, ενάντια ΝΑΤΟ, σε αυτόν τον εγκληματικό οργανισμό που δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια, με την ειρήνη και την ευημερία των λαών. Να παλέψουν ενάντια στην εγκατάσταση μιας ακόμη ΝΑΤΟϊκής βάσης που στοχοποιεί επικίνδυνα άλλη μια ζωντανή περιοχή της Κρήτης, μετά τη Σούδα.
  • Να ανατρέψουν αυτή την πολιτική που τσακίζει τους λαούς και που οδηγεί την ανθρωπότητα στον πόλεμο και τον όλεθρο.
  • Απαιτούμε: Να απομακρυνθούν ο FRONTEX και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής μεταναστών της ΕΕ στα σύνορα, που κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν τη διάσωση των προσφύγων και μεταναστών. Να κλείσει η βάση-ορμητήριο της Σούδας, να μην υπάρξει καμιά σκέψη για δημιουργία νέας βάσης στο Τυμπάκι ή οπουδήποτε αλλού, να μη διατεθούν οποιεσδήποτε υποδομές της χώρας, ούτε ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις για τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση στο νησί ή αλλού.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί