1,5 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκά στο Παγκρήτιο Στάδιο

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης αποφάσισε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου της «Αποκατάστασης Χωροδικτυαμάτων Στεγάστρων και Κατασκευή Επικάλυψης στο Παγκρήτιο Στάδιο» του Ηρακλείου, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. Ευρώ, με βάση τη σχετική πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης ως φορέα υλοποίησης.

Η εγκεκριμένη πίστωση για το 2018 είναι 500.000 ευρώ και για το 2019 1.000.000 ευρώ. Με το έργο θα επιδιορθωθούν τα προβλήματα που είχαν προκληθεί στο Δυτικό Στέγαστρο του Σταδίου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του 2015 και θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά συστήματα σε όλα τα στέγαστρα, αναβαθμίζοντας συνολικά το στάδιο και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του μέσω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας .

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης αναφέρει: «Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης επιβεβαιώνει την αντίληψη ότι το Παγκρήτιο Στάδιο είναι ένας πυρήνας ανάπτυξης του αθλητισμού και του πολιτισμού για την πόλη του Ηρακλείου, όπου φιλοξενούνται μια σειρά από διοργανώσεις και αθλούνται χιλιάδες νέοι ενώ η παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά είναι μια δράση με σημαντικό οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα»

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί