Υπουργείο Παιδείας: Έχουν πιστωθεί τα λεφτά για τους πυρόπληκτους φοιτητές – Το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να αποδώσει το έκτακτο βοήθημα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την απόδοση του έκτακτου βοηθήματος των 2.000 ευρώ στους φοιτητές της Εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Με αφορμή την εύλογη διαμαρτυρία των φοιτητών της Εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για το γεγονός ότι δεν τους έχει αποδοθεί το έκτακτο βοήθημα των 2.000 ευρώ σε κάθε φοιτητή, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει:

Από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχει πιστωθεί στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου Κρήτης το ποσό των 184 χιλιάδων ευρώ ως έκτακτη χρηματική βοήθεια 2.000 ευρώ στους 92 φοιτητές που διέμεναν στην Εστία. Συνεπώς, το Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να αποδώσει το έκτακτο βοήθημα, ξεπερνώντας τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με απόφαση της Συγκλήτου του.

Σε ό,τι αφορά την προσωρινή διαμονή των φοιτητών της Εστίας στα δύο ξενοδοχεία, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία ήταν τα μόνα διαθέσιμα για να καλύψουν άμεσα τη στέγασή τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του διαγωνισμού από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την μονιμότερη εγκατάσταση των φοιτητών έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα έφερε στο φως με καταγγελία του στο Candiadoc πυρόπληκτος φοιτητής, στην οποία έκανε λόγο για την απελπιστική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Δείτε: Απελπιστική η κατάσταση για τους φοιτητές μετά την πυρκαγιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σήμερα, η Πρυτανεία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα.

Δείτε: Τί απαντά η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων φοιτητών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί