Στο Λονδίνο ο Ανδ. Ξανθός: Ανάσχεση του «brain drain» και πολιτικές Υγείας στη ατζέντα

Στο Λονδίνο μετέβη σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός προκειμένου να συμμετάσχει σε Διεθνές Φόρουμ για τη Ψυχική Υγεία που διοργανώνει 9-10 Οκτωβρίου το Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας  υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Υπουργός Υγείας θα έχει συνάντηση σήμερα το βράδυ με την Ένωση Ελλήνων Ιατρών, καθώς και με συλλόγους νοσηλευτών και μαιών του Ηνωμένου Βασιλείου , για να συζητήσει το μείζον πρόβλημα της επιστημονικής μετανάστευσης (brain drain) και τις προοπτικές απασχόλησης που δημιουργούνται αυτή την περίοδο στο σύστημα υγείας της χώρας μας (προκηρύξεις μονίμων γιατρών ΕΣΥ και λοιπών επαγγελματιών υγείας στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, ανάπτυξη της ΠΦΥ με  προσλήψεις οικογενειακών γιατρών, νοσηλευτών, επισκεπτών υγείας και κοινωνικών λειτουργών στις ΤΟΜΥ , ανοιχτή πρόσκληση από τον ΕΟΠΥΥ για συμβάσεις με ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, ενίσχυση κρίσιμων τομέων του Δημόσιου Συστήματος όπως η Ψυχική Υγεία, η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων , η αποθεραπεία- αποκατάσταση , τα διαγνωστικά εργαστήρια κλπ).

Αύριο, Τρίτη 6μμ , ο κ. Ξανθός θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο London School of Economics (LSE)- Department of Health Policy  με θέμα «Οικονομική Κρίση και Πολιτική Υγείας στην Ελλάδα: προκλήσεις και μεταρρυθμίσεις». Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος και θα συμμετέχουν επίσης ως ομιλητές ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής, Νίκανδρος Μπούρας και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Υγείας, Πάνος Καναβός.   

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί