Στην απεργία της Τετάρτης το σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Στην απεργία των υγειονομικών, που κήρυξε για την τετάρτη 10 Οκτωβρίου η ΠΟΕΔΗΝ, συμμετέχει το σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Την ημέρα της απεργίας θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκησης της ΔΥΠΕ στις 12 το μεσημέρι, ενώ αύριο Δευτέρα στις 8 το πρωί καλεί σε γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
  • Καμιά περικοπή του Επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας. Επέκταση και στους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες και σήμερα δεν το λαμβάνουν, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.
  • Διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες, Μείωση του χρόνου εργασίας σε 6ωρο/ 5ήμερο/ 30ωρο με αύξηση των ημερών αδείας. Να μειωθούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης στα 50 για τις γυναίκες και 55 για τους άντρες που εργάζονται στα ΒΑΕ.
  • Όλοι μαζί, μια γροθιά συνεχίζουμε τον αγώνα! Ενάντια στην ομηρία και τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων συμβασιούχων – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα!
  • Εδώ και τώρα λήψη όλων των μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των υγειονομικών. Να προσληφθούν μόνιμοι Γιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας και να στελεχωθούν πλήρως Εσωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης στις δημόσιες μονάδες υγείας.
  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά – εργασιακά δικαιώματα. Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα χωρίς καμιά εξαίρεση.
  • Για να μπει τέλος στην αβάσταχτη εντατικοποίηση και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς.
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί