Βρέθηκαν ζωντανοί 31 εγκλωβισμένοι μαθητές στην Ινδονησία

Οκτώ ημέρες μετά τον καταστροφικό και φονικό σεισμό της Ινδονησίας και το τσουνάμι, τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν ζωντανοί 31 έφηβοι που είχαν εγκλωβιστεί σε δύο σχολεία. Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 1.650, ενώ συνεχίζεται η διανομή βοήθειας προς τους πληγέντες που παλεύουν για την επιβίωση.

Οι διασώστες εντόπισαν και διέσωσαν 31 μαθητές, ηλικίας 15 έως 17 ετών, που φοιτούσαν σε σχολεία επαγγελματικής κατάρτισης στην πόλη Παλού, που χτυπήθηκε περισσότερο από τη φυσική καταστροφή.

Τα παιδιά είχαν μείνει μόνα τους, χωρίς κανέναν ενήλικο ζωντανό, όλες αυτές τις ημέρες και μετά τη διάσωσή τους θα πάνε στις οικογένειές τους. Σύμφωνα με την υπηρεσία διάσωσης, οι έρευνες για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους θα συνεχιστούν ακόμη μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα αποφασιστεί τι θα γίνει μετά.

Σύμφωνα με τις αρχές, αυτή την στιγμή έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι 1.648 ατόμων εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ομαδικοί τάφοι για τους νεκρούς που διαρκώς εντοπίζουν τα σωστικά συνεργεία. Οι αγνοούμενοι, άνθρωποι που πιθανότατα βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τη λάσπη και τα συντρίμμια υπολογίζεται ότι φτάνουν περίπου τους χίλιους.

Σε ολόκληρη την πληγείσα περιοχή έχουν εκτοπιστεί περίπου 70.000 άνθρωποι.

Ιαπωνική ανθρωπιστική βοήθεια στην Ινδονησία
AP Photo/Tatan Syuflana

Ανθρωπιστική βοήθεια

Συνεχώς αυξάνονται οι χώρες που στέλνουν βοήθεια σε τρόφιμα, φάρμακα, ιατροφαρμακευτικό υλικό, ρουχισμό, νερό, αλλά και προσωπικό για να ανακουφίσουν τους πληγέντες στο νησί Σουλαουέζι, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Αν και πλέον η βοήθεια που φτάνει είναι επαρκής, υπάρχουν καταγγελίες για λεηλασίες και κλοπές τροφίμων, που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Εφημερίδα των Συντακτών

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί