Super League – Τα σημερινά αποτελέσματα

Πανιώνιος – Άρης     1-0

Ο Πανιώνιος φωνάζει «παρών» και αντεπιτίθεται!

Μετά την πρώτη του νίκη κόντρα στον Απόλλωνα, ο Πανιώνιος εκμεταλλευόμενος την έδρα του, επικράτησε και του Άρη στη Νέα Σμύρνη με σκορ 1-0.

Η ιστορία του αγώνα γράφτηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο 41′ ο Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς και αφού η μπάλα βρήκε και την αριστερή ρίζα του δοκαριού, κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Αυτή ήταν και η δίκαιη κατάληξη του πρώτου ημιχρόνου, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι.

Στο β’ μέρος, ο Άρης ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, έβαλε τον Πανιώνιο στα καρέ του που προσπάθησε να χτυπήσει μέσω αντεπιθέσεων, αλλά την πραγματικά σπουδαία ευκαιρία του, την έχασε στο 92′ με την κεφαλιά του Γκαρσία μπροστά στον Κότνικ να καταλήγει άουτ.

Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν φτάσει πλέον στους 7 βαθμούς, παίρνοντας μεγάλη ανάσα, ενώ ο Άρης υπέστη τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα του, μένοντας στους 12 βαθμούς.

Το ματς

Άμεσα στις συνθήκες και τις απαιτήσεις του αγώνα μπήκε ο Πανιώνιος στην έδρα του κόντρα στον Άρη, αφού μόλις στο 2’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Σπιριντόνοβιτς να τελειώνει από το ύψος της μικρής περιοχής με τη μία την πάσα που δέχθηκε από τον Μασούρα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από την πλευρά του ο Άρης, οι… κίνδυνοι που δημιουργούσε ήταν με σουτ εκτός περιοχής που στην πραγματικότητα δεν ανησυχούσαν τον Κότνικ, με την ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων να έχει μπλοκάρει τους «κίτρινους». Ο Σπιριντόνοβιτς που ξεχωρίζει φυσικά στη μεσοεπιθετική γραμμή του Πανιωνίου, δημιούργησε ακόμα μία ευκαιρία, όταν στο 14’ έκανε ένα δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Κουέστα σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Πέρα από αυτές τις φάσεις των Νεοσμυρνιωτών, το ματς κυλούσε σε αργούς ρυθμούς, με τις δύο ομάδες να είναι περισσότερο προσεκτικές, παρά διεκδικητικές, αλλά η μονοτονία του 45λέπτου έσπασε στο 41’. Ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντομίνγκες νίκησε τους πάντες στον αέρα και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 1-0.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο δεύτερο ημίχρονο μετά το γκολ οι ρόλοι των δύο ομάδων αντιστράφηκαν, με τον Άρη να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης και να προσπαθεί να απειλήσει την πολυπρόσωπη πια άμυνα της ομάδας του Ζοσέ Ανιγκό. Βέβαια, ήταν δεδομένο ότι αυτό δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση.

Αντιθέτως, μάλιστα, για τον Πανιώνιο ήταν πιο εύκολο να φτάσει στο δεύτερο γκολ, κάτι που άγγιξε στο 58′ σε φάση αντεπίθεσης, αλλά ο Ντουρμισάι που έγινε ο τελικός αποδέκτης της ομαδικής προσπάθειας των συμπαικτών του, αστόχησε απέναντι στον Κουέστα, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Ισπανού γκολκίπερ.

Από το 70′ και μετά ο Άρης άρχισε να επιτίθεται ακόμα περισσότερο, αλλά οι κλασικές που έβγαλε ήταν μέσω στατικών φάσεων. Στο 68′ πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Ματίγια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, αφού βρήκε την εξωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού του Κότνικ ενώ δύο λεπτά αργότερα, το φάουλ του Μπρούνο Γκάμα έστειλε επίσης την μπάλα εκτός εστίας.

Η κατακλείδα στην αναμέτρηση γράφτηκε στο 91′ με τον Γκαρσία αυτή τη φορά να χάνει τεράστια ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του μπροστά στον Κότνικ από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε εκτός εστίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Πανιώνιος: Κότνικ – Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου – Κόρμπος (87′ Οικονομίδης), Κεϊτά – Σπιριντόνοβιτς (75′ Μανθάτης), Τσιλούλης (83′ Σταυρόπουλος), Μασούρας – Ντουρμισάι

Στον πάγκο του Πανιωνίου: Νίκας, Σαραμαντάς, Πίρις, Σοφιάν

Άρης: Κουέστα – Τζανακάκης (56′ Κωνσταντινίδης), Δεληζήσης, Μάβραϊ, Μενέντεθ – Σιώπης, Μπάσα (46′ Ούγκο Σόουζα), Ματίγια (78′ Μαρτίνες) – Μπρούνο Γκάμα, Γιουνές, Ματέο Γκαρσία.

Στον πάγκο του Άρη: Καντιμοίρης, Ντιγκινί, Ναζλίδης, Κολάσο

 

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός     2-1

Με δύο γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (49’, 58’), ο Παναιτωλικός νίκησε 2-1 εντός τον Λεβαδειακό, πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντό» του έπειτα από 3 αγώνες πρωταθλήματος και ξεκόλλησε βαθμολογικά. Χαμένο πέναλτι για την ομάδα του Μοράρ είχε στο 63’ ο Μοράρ.

Προβληματική σε γενικές γραμμές η εμφάνιση του Λεβαδειακού, που μείωσε στο 86’ και είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 92’ για να «κλέψει» τον πόντο. Με 10 παίκτες οι Βοιωτοί από το 64’, ενώ υπέστησαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά από την αρχή και ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης. Εντούτοις, δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού, που προσπαθούσε να «χτυπήσει» μέσω αντεπιθέσεων.

Στο 15’ οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη στιγμή τους, με τον Μάζουρεκ να σουτάρει δυνατά μέσα από την περιοχή, ωστόσο δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Σε ένα 4λεπτο (37’-41’) οι Αγρινιώτες είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές με τους Καμαρά, Μοράρ αντίστοιχα να μην μπορούν να εκτελέσουν.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ισόπαλες δίχως τέρματα. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Δέλλα είχε 72% κατοχή μπάλας, όμως ήταν αρκετά φλύαρη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να στέκονται πολύ τυχεροί στο 49’ και να ανοίγουν το σκορ: ο Αντελέχου έδιωξε την μπάλα, η οποία βρήκε στο κεφάλι του Έρικσον και «κρέμασε» τον Επασί για να καταλήξει στα δίχτυα των Βοιωτών.

Αυτό το τέρμα έδωσε… φτερά στους Αγρινιώτες, που διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 58’, με τον Μοράρ να πλασάρει σωστά μέσα από την περιοχή κι ενώ ήταν αμαρκάριστος. Η φάση ξεκίνησε από εξαιρετική προσπάθεια του Καμαρά, που «ζάλισε» τους αντίπαλους αμυντικούς και γύρισε σωστά στον συμπαίκτη του.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μάζουρεκ κέρδισε πέναλτι από τον Καραχάλιο, ωστόσο ο Μοράρ που εκτέλεσε την «εσχάτη των ποινών» σημάδεψε δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Νανγκίς δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Λεβαδειακό με 10 παίκτες.

Έκτοτε οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν ακόμα περισσότερο στα καρέ τους, με τον Παναιτωλικόνα κυριαρχεί και να έχει 1-2 καλές στιγμές. Εντούτοις, στο 86’ ο Σαβαντογκό «χόρεψε» την άμυνα των γηπεδούχων και σούταρε υποδειγματικά από το ύψος της περιοχής για να στείλει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Κυριακίδη.

Αυτό το γκολ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Μάντζιου αναθάρρησαν και πίστεψαν στην ολική επαναφορά. Στο 92’ μάλιστα έφτασαν κοντά στο 2-2, με τον Ιωαννίδη να εκμεταλλεύεται την… εγκληματική αδράνεια των γηπεδούχων και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως δεν σημάδεψε σωστά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κυριακίδης – Μαρινάκης, Μιχάι, Μαλής, Ρότσα – Έρικσον, Μάρκος Πάουλο – Ντίας (84’ Μανά), Μάζουρεκ (66’ Γουίλιαν), Μοράρ – Καμαρά (77’ Λουσέρο)

Λεβαδειακός (Μάντζιος): Επασί – Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Αντιλέχου, Παντελιάδης – Μητρόπουλος, Καραχάλιος (64’ Όμο) – Σαβαντογκό, Σουμπίνιο (64’ Γιακουμάκης), Νανγκίς – Μαρκόβσκι (74’ Ιωαννίδης)

 

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός     1-1

Τι κι αν ήταν, σε γενικές γραμμές, κατώτερος; Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ με το… καλημέρα στην επανάληψη, από το γκολ του Μανιά στο 47’; Ο Παναθηναϊκός δεν τα παράτησε πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σκουλά και, με την ανατροπή του Χατζηγιοβάνη από τον Κυριακόπουλο να μετατρέπεται σε γκολ, από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μακέντα στο 91’, ισοφάρισε τελικά τον Αστέρα σε 1-1!

Έτσι, οι «πράσινοι» έφυγαν από την Τρίπολη με έναν βαθμό στις αποσκευές τους ενώ παρέμειναν αήττητοι, μετά το πέρας και της έκτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με τους εκατοντάδες οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» να αποθεώνουν τον Γιώργο Δώνη και τους παίκτες του, μετά τη λήξη.

Οι Αρκάδες από την άλλη πλευρά, έμειναν με την πικρή «γεύση» μιας ακόμα βαθμολογικής απώλειας είτε στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα με «μεγάλο» αντίπαλο, είτε με εναντίον του πέναλτι, μετά τα ματς με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη…

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι, ο Μουνάφο συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Αστέρα στην μεγάλη κατηγορία, κυνηγώντας τον… Κουρμπέλη, που είναι ο ρεκόρντμαν, με 103 εμφανίσεις.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε πολύ δυνατά, πιέζοντας τον αντίπαλό του ψηλά και αναγκάζοντάς τον να έχει παθητικό ρόλο, κυνηγώντας ως επί το πλείστον τη μπάλα που ήταν στα πόδια των παικτών του. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν και δυο πολύ καλές ευκαιρίες να προηγηθούν…

Αρχικά, με τη… σέντρα, με τον Καλτσά να βγαίνει στην επίθεση, τον Διούδη να αποκρούει το πλασέ του, ενώ στην επαναφορά τον Τόνσο κάνει την κεφαλιά, αλλά τη μπάλα να περνάει άουτ! Και στο 2’, με το σουτ του Μανιά από πλάγια θέση στην περιοχή, αλλά τον Διούδη να πέφτει και να μπλοκάρει ξανά.

Γενικά, ο Αστέρας προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από τη δεξιά πλευρά του γηπέδου, με τους Καλτσά και Μανιά, αλλά τελικά δεν έκανε άλλη φάση για γκολ, ενώ στο 40ο λεπτό, ο Ιγκλέσιας αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας τη θέση του στον Βαλιέντε.

Ο Παναθηναϊκός στον αντίποδα κατάφερε και ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το πρώτο 20λεπτο, ενώ από 24’ και λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του τραυματία Στάικου με τον Μπουζούκη, άλλαξε και η διάταξη του «τριφυλλιού», με τον Γιώργο Δώνη να μετατρέπει το 3-5-σε με 3-4-2-1.

Με τον νεοεισελθόντα να παίζει δεξιά, μπροστά από τον Κουλιμπαλί, τον Χατζηγιοβάνη να πηγαίνει αριστερά, μπροστά από τον Ινσούα και τον Μακέντα να είναι ο μοναδικός προωθημένος…

Στο 26ο λεπτό, ο Δώνης μπήκε στην περιοχή, αλλά αντί να κάνει τη σέντρα σούταρε, από πλάγια θέση, με τον Αθανασιάδη να διώχνει. Ενώ, δύο λεπτά μετά ο Πασαλίδης πρόλαβε και έδιωξε με κεφαλιά μπροστά από τον Μακέντα που… καραδοκούσε, στις δύο πιο αξιόλογες φάσεις από πλευράς φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη, οι Αρκάδες ακολούθησαν την ίδια «συνταγή». Μπήκαν με… το μαχαίρι στα δόντια και προσπάθησαν να σκοράρουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Όπως κι έγινε, με τον Μανιά να αστοχεί στην πρώτη του προσπάθεια, καθώς ο Διούδης έδιωξε με τα πόδια το σουτ του στο 46’. Δεν συνέβη, ωστόσο, το ίδιο και στο αμέσως επόμενο λεπτό…

Με τον Κυριακόπουλο να σουτάρει με δύναμη έξω από την περιοχή, τον Διούδη να διώχνει με τα πόδια, αλλά τον Τόνσο να βρίσκει τη μπάλα στην επαναφορά και τον επερχόμενο Μανιά να σκοράρει, στη συνέχεια, όντας αμαρκάριστος, για το 1-0!

Ο Αστέρας «πάτησε» πάνω στο προβάδισμά του, στη συνέχεια, «οχυρώθηκε» και έψαξε το δεύτερο γκολ που θα τον έβαζε σε μεγάλο βαθμό σε θέση φαβορί για το «τρίποντο». Δεν τα κατάφερε λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με τον Τόνσο να μην μπορεί να νικήσει τον Διούδη, ενώ στην εξέλιξη της ίδιας φάσης το σουτ του Καλτσά κόντραρε στον Κολοβέτσιο και κατέληξε κόρνερ. Ούτε και στο 66’, με τον Τσιλιανίδη να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ αλλά τον Διούδη να αποκρούει εντυπωσιακά εκ νέου σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Αθανασιάδης, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (40’ Βαλιέντε), Καλτσάς (78’ Μπελόκ), Τόνσο, Τσιλιανίδης (86’ Μαρτίνεθ), Μανιάς.

Παναθηναϊκός (3-5-2): Διούδης, Πούγγουρας (58’ Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί, Στάικος (24’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Δώνης (77’ Καμπετσής), Ινσούα, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Διαιτητής: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας).

 

sport-fm.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί