Επίθεση Μαλέλη: Μιλάνε για Μαξίμου για να μην μιλήσουν για τη ΝΔ

Δεν μπορούν να κρύψουν τη δυσφορία τους στη Χαριλάου Τρικούπη για την τροπή που πήρε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας (και κυρίως για το ότι αυτή δημοσιοποιήθηκε), όπου στελέχη ζήτησαν από τη Φ. Γεννηματά να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.

Ουσιαστικά, ο Δ. Ρέππας, ο Μιχ. Καρχιμάκης και η Αφρ. Παπαθανάση ζήτησαν να πει «όχι» το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε μονομερή συνεργασία με το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχτεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση «εθνικής συνεννόησης» που προτείνει η Φ. Γεννηματά με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπει… “υπόγεια του Μαξίμου”!

Η δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ προφανώς ενόχλησε τη Φ. Γεννηματά, με αποτέλεσμα ο Στ. Μαλέλης να δώσει συνέντευξη (ρ/σ ΣΚΑΪ) χθες προκειμένου να «ξορκίσει» τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν για τις στρατηγικές στοχεύσεις της ηγεσίας, σπεύδοντας να αποδώσει το ρεπορτάζ και τις εκτιμήσεις -βάσει του ρεπορτάζ- στα «υπόγεια του Μαξίμου». Μάλιστα επέμεινε ότι η απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τις συνεργασίες είναι «ξεκάθαρη». «Ο κόσμος καίγεται και τα ποντίκια στα υπόγεια του Μαξίμου χορεύουν» δήλωσε ο Στ. Μαλέλης και πρόσθεσε: «Προσπαθούν να αλλοιώσουν και να υπονομεύσουν την καθαρή θέση του Κινήματος Αλλαγής που ψηφίστηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Γραμματεία. Η απόφαση αφορά την πρόταση για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας με προοδευτικό πρόσημο. Κυβέρνηση και με τους τρεις. Οι προβοκάτσιες της κυβέρνησης δεν μας αφορούν. Η πρότασή μας είναι πεντακάθαρη. Ας τοποθετηθούν επίσημα».

«Ζητούμε ισχυρή εντολή. Για να μην ξαναγυρίσει η Δεξιά, ούτε να ξανακυβερνήσει ο Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς. Εμείς δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση μετά τις εκλογές επειδή δεν θέλουμε να μείνει ακυβέρνητη η χώρα» δήλωσε ο Κ. Σκανδαλίδης (ρ/σ ΣΚΑΪ).

Ραγκούσης: “Απόφαση ντοκουμέντο παράδοσης του ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ.”

Τα δύο στελέχη έβαλαν κατά του Γ. Ραγκούση, που επανέλαβε χθες (CNN Greece) ότι η απόφαση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. «αποτελεί ντοκουμέντο παράδοσης του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς στη Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη». Εξήγησε ότι «το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι σαν να λέει ότι ‘θα προτείνουμε σε όλα τα κόμματα τους όρους μας, επομένως δεν θα φταίμε εμείς που θα τους αποδεχτεί μόνο ο κ. Μητσοτάκης».

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί