Προφυλακιστέος ο καθηγητής με τα «φακελάκια» του ΤΕΙ Σερρών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 59χρονος καθηγητής στατιστικής του ΤΕΙ Σερρών με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και του ανακριτή που κατηγορείται για δωροληψία και εκβιασμό.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου που φέρεται συνεργάτης του καθηγητή. Μια γυναίκα επίσης που εμπλέκεται στην δράση του καθηγητή, αφέθηκε ελεύθερη, υπό τους όρους της εμφάνισης σε οικείο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 15 ημέρες, την απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και την καταβολή της χρηματικής εγγύησης των 30.000 ευρώ.

Νωρίτερα, ο καθηγητής είχε εμφανισθεί «κουκουλωμένος» στο δικαστικό μέγαρο Σερρών προκειμένου να απολογηθεί για τις κακουργηματικές διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του ιδίου και των συγκατηγορουμένων του.

Σύμφωνα με την έρευνα και έπειτα από καταγγελίες φοιτητών, ο καθηγητής τους «έκοβε» και στη συνέχεια τους προέτρεπε να κάνουν μαθήματα στο φροντιστήριο των συγκατηγορουμένων του. Παράλληλα, λάμβανε και «φακελάκια» από τους σπουδαστές για να τους περάσει ενώ σύμφωνα με καταγγελίες από ορισμένες φοιτήτριες ζητούσε ακόμα και ερωτικά ανταλλάγματα για να τους βάλει καλό βαθμό.

Σε 20 ψηφιακούς δίσκους και 190 εκθέσεις απομαγνητοφώνησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι καταγεγραμμένες οι συνομιλίες μεταξύ του καθηγητή στα ΤΕΙ Σερρών, του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στις Σέρρες και των συνεργών τους που είχαν δημιουργήσει όλοι μαζί, μια βιομηχανία χρηματισμού από φοιτητές που έδιναν από 250 ευρώ και πάνω, για να περάσουν τα μαθήματα της σχολής.

Οι συνομιλίες αυτές είναι στη διάθεση των δικαστικών Αρχών και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί