Απαγωγές – μυστήριο σε τουριστικό θέρετρο στο Μεξικό: Τα θύματα εντοπίζονται γυμνά και δεμένα (Φωτο)

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη στο Πουέρτο Βαγιάρτα, τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό του Μεξικό. Η πόλη τις τελευταίες εβδομάδες ζει υπό το καθεστώς φόβου μετά από μια σειρά εγκλημάτων.

Πρόκειται για απαγωγές ανθρώπων που εντοπίζονται, μερικές ώρες μετά, γυμνοί, βασανισμένοι και δεμένοι σε στύλους εξωτερικών χώρων, συχνά με ματωμένα τα οπίσθιά τους και με το γράμμα «R» ξυρισμένο στο κρανίο τους.

Οι απαγωγές μυστήριο έχουν παγώσει τους ντόπιους, και η πιο παράξενη ίσως πτυχή αυτής της ιστορίας είναι πως οι ίδιοι απαχθέντες δεν είναι πρόθυμοι να μιλήσουν στις Αρχές σχετικά με την ταυτότητα των απαγωγέων τους.

Οι περισσότεροι λένε ότι δεν θυμούνται τίποτα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται ότι τους είχε χορηγηθεί κάποια ναρκωτική ουσία.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μόνο ένας απαχθείς από τα περίπου 10 περιστατικά που έχουν αναφερθεί έδωσε κάποια στοιχεία στις Αρχές, λέγοντας ότι άγνωστοι άνδρες τον άρπαξαν από το σπίτι του, τον μετέφεραν σε αγρόκτημα και εκεί τον ξυλοκόπησαν, προτού τον αφήσουν δεμένο στη γειτονιά του.

Αν και προς το παρόν όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, η Αστυνομία του Πουέρτο Βαγιάρτα πιστεύει ότι το «κύμα» απαγωγών είναι μια νέα αλλόκοτη «μόδα» που εντάσσεται στον πόλεμο μεταξύ των συμμοριών της περιοχής. Όσο για το γράμμα «R» που οι δράστες γράφουν με ξυράφι στα μαλλιά των θυμάτων τους, αυτό εικάζεται ότι αντιπροσωπεύει την ισπανική λέξη «rata» που σημαίνει «καρφί» ή «κλέφτης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί