Αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της φασιστικής επίθεσης στον Π. Κωνσταντινέα

Αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση εναντίον του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα. Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας αναβλήθηκε διότι απουσίαζε, για λόγους υγείας, συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση εναντίον του βουλευτή κατηγορούνται συνολικά δέκα άτομα, ενώ σήμερα η συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων δήλωσε ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον του βουλευτή για ψευδορκία μάρτυρα, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Όπως πρόσθεσε, «ο εντολέας μου εμπλέκεται χωρίς να έχει καμία σχέση, γιατί δεν ήταν παρών στο συμβάν και μάλιστα ήταν στο εξωτερικό».

Π. Κωνσταντινέας: Ο πατριωτισμός δεν εκφράζεται με συμπεριφορές αγέλης

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, κατά τη συνέντευξη Τύπου της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκε μετά την επίθεση, ευχαρίστησε «όλους πολίτες που είναι δίπλα μου από όλους τους πολιτικούς χώρους», προσθέτοντας ότι «αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία, διότι το κριτήριο της βίας και των άκρων μάς έχει επηρεάσει όλα αυτά τα χρόνια.»

Επίσης, ανέφερε ότι «η πατριωτική στάση δεν μπορεί να εκφράζεται το 2018 με μπουνιές, με κλωτσιές, με ξυλοδαρμούς και με νόμους της ζούγκλας» και πρόσθεσε: «Ο πατριωτισμός δεν εκφράζεται με συμπεριφορές αγέλης, ο πατριωτισμός δεν είναι το σκοτάδι και δεν είναι και τα άκρα. Η πατριωτική στάση εκφράζεται με την ενίσχυση και την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της άποψης. Μέσα από τις αντιθέσεις και τις διαφορετικές απόψεις πρέπει να πηγαίνουμε την κοινωνία μας μπροστά. Τα άκρα εκφράζουν και προωθούν το φόβο, τροφοδοτούν την κοινωνία με μίσος και εν τέλει προκαλούν την ίδια την καταστροφή.»

Όσον αφορά στην επίθεση που δέχθηκε, ο Πέτρος Κωνσταντινέας είπε ότι «ο μόνος λόγος για τον οποίο θα επιδιώξω να πάει αυτή η υπόθεση μέχρι τέλους, έχει να κάνει με την επιθυμία μου να μην εγκαταλείπω τα ιδανικά μου.»

Επίσης υπογράμμισε ότι «ο τρόμος δεν πρέπει να έχει θέση πουθενά και πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε, ώστε εκτός από το να καταδικάζουμε τα γεγονότα, να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο, προκειμένου οι ιδέες του κάθε ανθρώπου να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς τραμπουκισμούς.»

Στην συνέχεια, ευχαρίστησε την Αστυνομία για την άμεση επέμβασή της μετά την επίθεση που δέχθηκε, γιατί όπως είπε, «για να βρίσκομαι εδώ και να σας μιλάω, βρίσκομαι από την Ελληνική Αστυνομία, διότι αν καθυστερούσε πέντε λεπτά, μπορεί και να μην ήμουνα εδώ.»

Ακόμη, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τα μέλη της κυβέρνησης και τους πολιτικούς του αντιπάλους, για την αμέριστη συμπαράστασή τους, προσθέτοντας ότι «πέρα από το λόγο υπάρχουν και οι πράξεις, για αυτό πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να διώξουν αυτά τα ακραία στοιχεία.»

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί