Στο τραπέζι ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού Ηρακλείου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα μεταξύ της διοίκησης της Αγροτικής Ένωσης Ηρακλείου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη. Το παρών στη συνάντηση αυτή έδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Εκ μέρους της ΕΑΣΗ συμμετείχαν οι Αντρέας Στρατάκης (Πρόεδρος), Μύρων Χιλετζάκης (Αντιπρόεδρος), Μιχάλης Καμπιτάκης (Αντιπρόεδρος) και Γιώργος Περογιαννάκης (μέλος του ΔΣ).

Κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση –  η οποία διεξήχθη σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα –  με το νέο Υπουργό, τέθηκαν στο τραπέζι μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού Ηρακλείου.

Κατά τη συνάντηση ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης υπογράμμισε αφενός την ανάγκη βελτίωσης του εισοδήματος των αγροτών μέσα από στοχευμένες ενέργειες, αφετέρου την ανάγκη στήριξης και διασφάλισης της βιωσιμότητας των συνεταιριστικών παραγωγικών σχημάτων, δίνοντας έμφαση στα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ιδιαίτερα την σύμπλευση του Υπουργού στο αίτημα να ενταχθεί και η “ξανθιά” σταφίδα στη συνδεδεμένη ενίσχυση που έχει ενταχθεί και η κορινθιακή, σημειώνοντας ότι «κερδίζονται οι συνδεδεμένες στην Ευρώπη και ότι εν όψει της νέας ΚΑΠ θα υπάρξει η ευελιξία για την ουσιαστική προώθηση των δικών μας προϊόντων».

Μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης, ξεχωρίζουν το ζήτημα του συνεργατισμού και της ανάγκης στήριξης του, η ανάγκη έναρξης της ουσιαστικής συζήτησης για τη νέα ΚΑΠ, προτάσεις για φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα για τους αγρότες, καθώς και το ζήτημα της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων μέσω των συνεταιρισμών, και μέτρα και προτάσεις για  αντιμετώπιση των πλαστών-εικονικών τιμολογίων.

Το ΔΣ της Ένωσης παρέδωσε στον Υπουργό αναλυτικό υπόμνημα με τις απόψεις και προτάσεις της για τα ζητήματα των συνεταιρισμών, ενώ εξασφαλίστηκε και η ουσιαστική συμμετοχή της Ένωσης σε όλο το στάδιο της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τον αγροτικό συνεταιρισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί