Φ. Κουβέλης: Παρουσία των «κορακιών» πάνω από τις τράπεζες

Συνέντευξη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη στη ”Φωνή της Ελλάδας”.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης μιλώντας σήμερα 4/10/2018 στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΑ «Η Φωνή της Ελλάδας» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Νερούτσο και Θάνο Σιαφάκα-μεταξύ άλλων- υπογράμμισε:

Για την κατάσταση στην οικονομία και ειδικότερα στο Χρηματιστήριο:

«Παίζονται παιχνίδια. Πρόκειται για την παρουσία των «κορακιών» πάνω από τις τράπεζες. Τα όσα δημιουργήθηκαν χθες με τη συγκεκριμένη πτώση στο Χρηματιστήριο είναι αναντίστοιχα με την κατάσταση των τραπεζών.

Αυτοί που «παίζουν παιχνίδια» επιχειρούν μία κερδοσκοπία η οποία δυστυχώς αντιμετωπίζεται επίσης με «κερδοσκοπική διάθεση» και από τη ΝΔ, η οποία θέλει να εκμεταλλευθεί και να προβάλλει αυτές τις κερδοσκοπικές πιέσεις στο χρηματιστήριο , προκειμένου για άλλη μία φορά να ζητήσει εκλογές».

Για το εάν συνδέονται η άρση των capital controls, η προσπάθεια της κυβέρνσης να μην περικοπούν οι συντάξεις και το θέμα της συμφωνίας με τη FYROM με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στις τράπεζες:

«Όλα αυτά αθροίζονται ούτως ή άλλως. Αθροίζονται αντικειμενικά ως στοιχεία επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης. Η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια, έχει χαράξει μία άλλη πορεία όχι μόνο στο επίπεδο της οικονομία αλλά συνολικότερα , εκεί πρέπει να εντάξουμε και την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπισθεί το λεγόμενο «μακεδονικό». Ματαίως τα συναθροίζουν και θέλουν να τα εκμεταλλεύονται εκείνοι που ζητούν την πτώση της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, ας βεβαιωθούν, θα προχωρήσει με επιτυχίες , θα εξαντλήσει τη Συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία και οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019».

Για το εάν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις τράπεζες:

«Ο κίνδυνος των καταθέσεων σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο, ούτε κατ΄ελάχιστο. Άλλωστε και αυτοί οι οποίοι επιθετικά θέλουν να εκμεταλλεύονται το χθεσινό γεγονός δε μιλάνε για την εγγυημένη παρουσία των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες».

Για το μεταφορικό ισοδύναμο των νησιωτικών επιχειρήσεων:

«Είναι σημαντικότατη η ρύθμιση η οποία έγινε. Μέχρι στιγμής η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου έχει καταγράψει επιτυχία και θα διευρυνθεί. Το μεταφορικό ισοδύναμο δεν αφορά μόνο στην ενίσχυση της οικονομικής κίνησης, της αγοράς γενικότερα προς τα νησιά. Φέρνει τα νησιά πλησιέστερα σε δυναμικότερα οικονομικά κέντρα, διευκολύνει εξαιρετικά τους ίδιους τους νησιώτες μας που και αυτοί μπορούν να βρίσκονται πλησιέστερα στα ίδια κέντρα που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους».

Για το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ.Μαρία Σπυράκη, είπε στον Ζόραν Ζάεφ ότι «η κυβέρνηση στην Ελλάδα θα σας πουλήσει και πως η ΝΔ θα στηρίξει την ουσία της συμφωνίας:

«Πρόκειται για πηγές από τη FYROM, τις οποίες αξιοποιεί και αναδεικνύει όπως είχε υποχρέωση και καλά έκανε η «Εφημερίδα των Συντακτών». Υπήρξε όμως ή δεν υπήρξε συνάντηση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, της κ. Σπυράκη με τον κ.Ζάεφ; Υπήρξε. Και δεν ήταν τυχαία. Πρόκειται για προεπιλεγμένη συνάντηση και θεωρώ ότι η ΝΔ πρέπει να απαντήσει πολύ συγκεκριμένα επ’αυτού και όχι με τα μισόλογα, τις υπεκφυγές και όλα όσα λέει, τα οποία επιεικώς δεν είναι πειστικά.

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί