Τί απαντά ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ για τον διαγωνισμό με τις μελέτες για τα “πράσινα σημεία” 12 δήμων της Κρήτης

Με επιστολή του, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, κ. Χάρης Μαμουλάκης, απαντά στο Candiadoc, για το θέμα με την νομιμότητα διαγωνισμού με τις μελέτες για τα “πράσινα σημεία” 12 δήμων της Κρήτης, ανάμεσα στους οποίους  είναι και ο Δήμος Ηρακλείου.

Δείτε: Είναι πολλά τα λεφτά για τα σκουπίδια!- Ο ΕΣΔΑΚ και η νομιμότητα ενός διαγωνισμού που αμφισβητείται (έγγραφα)

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Μαμουλάκης αναφέρει:

Σε απάντηση του σχολίου στο έγκριτο portal σας Candiadoc.gr
(http://www.candiadoc.gr/2018/10/03/einai-polla-ta-lefta-gia-ta-skoypidia-o-esdak-kai-i-nomimotita-enos-diagonismoy-poy-amfisviteitai-eggrafa/) και για την αποφυγή δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, προϋπολογισμού 57.868,33 ευρώ πλέον ΦΠΑ, συμμετείχαν 5 εταιρείες και κοινοπραξίες εταιρειών. Μια κοινοπραξία εκ των συμμετεχόντων (και όχι τρεις), προσέφυγε εναντίον τριών συμμετεχόντων θέλοντας να τους αποκλείσει – μειώνοντας και προφανώς φοβούμενη τον ανταγωνισμό – και μάλιστα σε πρόσθετη χρονική προθεσμία που της δόθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. (μια παράταση που θα μπορούσε να μην έχει δοθεί, αλλά κρίθηκε σκόπιμο να έχει έστω και εκπρόθεσμα, αυτή τη δυνατότητα ένστασης). Η ένστασή της απορρίφθηκε ομόφωνα τόσο από την 3μελή επιτροπή του διαγωνισμού (στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΤΕΕ/ΤΑΚ) όσο και από την Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

Δεν θα ήθελα σε αυτή τη φάση να αναφερθώ σε άλλες λεπτομέρειες, τεχνικές, νομικές και οικονομικές, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η όλη διαδικασία.

Θα ήθελα όμως να κρατήσετε ετούτο: Στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. στόχος μας πάντα ήταν η συμμετοχή όσο των δυνατόν περισσότερων εταιρειών σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο διαφυλάσσεται το Δημόσιο συμφέρον και λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός. Η αξιολόγηση της κάθε συμμετοχής, γίνεται πάντα και μόνο με όσα ο νόμος ορίζει, από τις
ανεξάρτητες επιτροπές κάθε διαγωνισμού. Οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, είναι σεβαστές, αλλά όχι αλάθητες. Και φυσικά, όταν δημιουργείται τέτοια σύγχυση ανάμεσα σε δυο φορείς, είναι και προσβαλλόμενες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί