Οι στενές επαφές Αυγενάκη- Σχοιναράκη και μια… πρόβα για την υποψηφιότητα στο δήμο Ηρακλείου!

Όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί, η πρώην νομάρχης Ηρακλείου και επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, εξελέγη πρόεδρος στον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών (φορέα που συγκροτούν τα κόμματα της βουλής, πλην ΧΑ, με εναλλασσόμενη προεδρία) με τη στήριξη της ΝΔ. Και μάλιστα πρώτος έσπευσε να της απευθύνει συγχαρητήρια, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας:

“Συγχαίρουμε θερμά την Ηρακλειώτισσα Κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη για την ανάδειξή της στην θέση της Προέδρου του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, μια σημαντική επιτυχία που επετεύχθη χάρη και στη στήριξη των στελεχών μας.

Η προώθηση και εφαρμογή πολιτικών ίσων ευκαιριών για τα δύο φύλα, σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής, σε  όλους τους δημοκρατικούς θεσμούς, δημόσια αξιώματα και κέντρα λήψης αποφάσεων, αποτελεί για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, μια πραγματική πρόκληση για το παρόν και το μέλλον”.

Αυτή όμως η συνεργασία ΝΔ- Σχοιναράκη φαίνεται ότι είναι μια πρόβα για το τί έρχεται, και μάλιστα για το λόγο αυτό υπάρχει έντονη αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται ότι σκέφτεται ακόμα και διαγραφή για το στέλεχος και πρώην βουλευτή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η συνεργασία ουσιαστικά προαναγγέλλει (κάτι σαν… “έρευνα αγοράς” για το χώρο της ΝΔ) τη στήριξη της κ. Σχοιναράκη από τη ΝΔ για την υποψηφιότητα στο δήμο του Ηρακλείου! Ενώ άλλες πηγές μιλούν ακόμα και για στήριξη στην περιφέρεια Κρήτης, εφόσον τελικά δεν προκύψει στήριξη στον Αρναουτάκη.

Εντάξει, για εκείνους που γνωρίζουν η στήριξη Αυγενάκη (ΝΔ, δηλαδή, για το Ηράκλειο) στην κ. Σχοιναράκη δεν είναι ένας κεραυνός εν αιθρία.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης