Είναι πολλά τα λεφτά για τα σκουπίδια!- Ο ΕΣΔΑΚ και η νομιμότητα ενός διαγωνισμού που αμφισβητείται (έγγραφα)

Τί ακριβώς “παίζεται” στον ΕΣΔΑΚ με τις μελέτες για τα “πράσινα σημεία” 12 δήμων της Κρήτης, ανάμεσα στους οποίους είναι και του Ηρακλείου; Η διαδικασία που έγινε για την ανάθεση των μελετών προσβλήθηκε ως μη νόμιμη από συμμετέχουσες εταιρείες αλλά και μεμονωμένους μηχανικούς και μάλιστα μερικώς οι ενστάσεις έγιναν χθες δεκτές από την Αποκεντρωμένη, που ουσιαστικά εγκαλεί τον ΕΣΔΑΚ για τη νομιμότητα των ενεργειών του.

Ο διαγωνισμός αφορά στις «Μελέτες για την ωρίμανση των έργων κατασκευής πράσινων σημείων στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Γόρτυνας, Φαιστού, και Βιάννου της Π.Ε. Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων και Μυλοποτάμου της Π.Ε. Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας της Π.Ε. Λασιθίου».

Τρεις από τους διαγωνιζόμενους κατέθεσαν ενστάσεις στον ΕΣΔΑΚ κατά πόσο άλλες εταιρείες συμμετέχουν νόμιμα, αν έχουν επαρκή δικαιολογητικά, όπως προσδιορίζονται από το νόμο και την προκήρυξη. Και ο ΕΣΔΑΚ απέρριψε τις ενστάσεις αποφασίζοντας, ομόφωνα μάλιστα, ότι όλα έγιναν καλώς.

Οι εταιρείες που έκαναν τις ενστάσεις προσέφυγαν στη συνέχεια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στην ουσία δικαιώθηκαν, καθώς από τα 4 σημεία των προσφυγών, έγιναν δεκτά τα τρία. Ο διαγωνισμός βέβαια θα συνεχιστεί, αλλά ούτως ή άλλως μια προσφυγή που γίνεται δεκτή για ένα θέμα το οποίο για τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων θεωρείται ουσιαστικό στην πολιτική του, είναι ένα θέμα…

 

Δείτε τις δυο αποφάσεις. Επίσης δείτε ολόκληρα τα κείμενα του ΕΣΔΑΚ και της Αποκεντρωμένης που έκανε δεκτή κατά το μεγαλύτερο μέρος την προσφυγή

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί