Είναι πολλά τα λεφτά για τα σκουπίδια!- Ο ΕΣΔΑΚ και η νομιμότητα ενός διαγωνισμού που αμφισβητείται (έγγραφα)

Τί ακριβώς “παίζεται” στον ΕΣΔΑΚ με τις μελέτες για τα “πράσινα σημεία” 12 δήμων της Κρήτης, ανάμεσα στους οποίους είναι και του Ηρακλείου; Η διαδικασία που έγινε για την ανάθεση των μελετών προσβλήθηκε ως μη νόμιμη από συμμετέχουσες εταιρείες αλλά και μεμονωμένους μηχανικούς και μάλιστα μερικώς οι ενστάσεις έγιναν χθες δεκτές από την Αποκεντρωμένη, που ουσιαστικά εγκαλεί τον ΕΣΔΑΚ για τη νομιμότητα των ενεργειών του.

Ο διαγωνισμός αφορά στις «Μελέτες για την ωρίμανση των έργων κατασκευής πράσινων σημείων στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Γόρτυνας, Φαιστού, και Βιάννου της Π.Ε. Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων και Μυλοποτάμου της Π.Ε. Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας της Π.Ε. Λασιθίου».

Τρεις από τους διαγωνιζόμενους κατέθεσαν ενστάσεις στον ΕΣΔΑΚ κατά πόσο άλλες εταιρείες συμμετέχουν νόμιμα, αν έχουν επαρκή δικαιολογητικά, όπως προσδιορίζονται από το νόμο και την προκήρυξη. Και ο ΕΣΔΑΚ απέρριψε τις ενστάσεις αποφασίζοντας, ομόφωνα μάλιστα, ότι όλα έγιναν καλώς.

Οι εταιρείες που έκαναν τις ενστάσεις προσέφυγαν στη συνέχεια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και στην ουσία δικαιώθηκαν, καθώς από τα 4 σημεία των προσφυγών, έγιναν δεκτά τα τρία. Ο διαγωνισμός βέβαια θα συνεχιστεί, αλλά ούτως ή άλλως μια προσφυγή που γίνεται δεκτή για ένα θέμα το οποίο για τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων θεωρείται ουσιαστικό στην πολιτική του, είναι ένα θέμα…

 

Δείτε τις δυο αποφάσεις. Επίσης δείτε ολόκληρα τα κείμενα του ΕΣΔΑΚ και της Αποκεντρωμένης που έκανε δεκτή κατά το μεγαλύτερο μέρος την προσφυγή

 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης