Το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες δηλώσεις συνδικαλιστών της Αστυνομίας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις συνδικαλιστών της Αστυνομίας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι πρόσφατες δηλώσεις Προέδρων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αστυνομίας, αλλά και η αφωνία άλλων και ιδιαίτερα των Ομοσπονδιών, σχετικά με πρακτικές και δράσεις της, αποκαλύπτουν μια αντίληψη που επικρατεί σε ένα κομμάτι της Αστυνομίας, χωρίς να είναι η επικρατούσα. Μια αντίληψη που θέλει την Αστυνομία να λειτουργεί έξω από κάθε έλεγχο, κριτική και λογοδοσία, με όρους που θυμίζουν παρακράτος.

Η λογική που κρύβεται πίσω από το “σε όποιον αρέσει” είναι άκρως επικίνδυνη, ακραία ρατσιστική και αντιδημοκρατική. Όλες οι ενέργειες και παραλείψεις του κράτους και των δημόσιων λειτουργών, σε μια ευνομούμενη κοινωνία υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο. Οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές αναπολούν τις εποχές της “ζαρντινιέρας”, της “μηδενικής ανοχής” και της ρήσης “το κράτος είστε εσείς”. 
Επειδή λοιπόν στην πλειοψηφία της κοινωνίας “δεν αρέσουν” παρωχημένες και αναχρονιστικές πρακτικές και αντιλήψεις που καταστρατηγούν ανθρώπινα δικαιώματα, καθίσταται πλέον επιτακτικότερη η ανάγκη περαιτέρω εκδημοκρατισμού της λειτουργίας της Αστυνομίας. Είναι απολύτως αναγκαία η αναμόρφωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους αστυνομικούς, η αλλαγή των κανονισμών λειτουργίας της και του ισχύοντος πειθαρχικού δικαίου του προσωπικού της. Παράλληλα υπάρχει ανάγκη δημιουργίας θεσμοθετημένων δομών κοινωνικού ελέγχου τέτοιων πρακτικών.
Σαν Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, δουλεύουμε διαχρονικά προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένουμε ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί