Συναγερμός στη Βαλτική: Έκρηξη σε πλοίο με 335 επιβάτες

Πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε οχηματαγωγό πλοίο με 335 επιβάτες στη Βαλτική θάλασσα, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στις ρωσικές αρχές.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο, μετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε από έκρηξη στο μηχανοστάσιο.

Το πλοίο πλέει σε διεθνή ύδατα 135 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών του ρωσικού θυλάκου του Καλίνινγκραντ. Σωστικά συνεργεία από τη Ρωσία και τη Λιθουανία σπεύδουν στο σημείο αλλά θα πάρει αρκετές ώρες μέχρι να φτάσουν στο σημείο..

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, μέχρι στιγμής. Οι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στο πλοίο, ενώ οι μηχανές του φέρι έχουν κλείσει.

Η πυρκαγιά έχει σβήσει τώρα, δήλωσε ο επικεφαλής των διασωστών Αντρέι Περμιάκοφ στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Από τα 335 άτομα που βρίσκονται επί του σκάφους, 298 είναι επιβάτες και 37 είναι μέλη του πληρώματος, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Θαλασσίων και Ποτάμιων Μεταφορών Αλεξέι Κραβτσένκο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RT.

Η Πολεμική Αεροπορία της Λιθουανίας έχει στείλει ένα ελικόπτερο στο πλοίο, ενώ έχει έτοιμα άλλα δύο σε περίπτωση που χρειαστούν.

Πρόκειται για φέρι μποτ της εταιρείας Regina Seaways, που είχε αποπλεύσει από το Κίελο της Γερμανίας με προορισμό το Κλαϊπέντα της Λιθουανίας. Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία DFDS SEAWAYS με έδρα τη Δανία και ναυπηγήθηκε το 2010.

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί