Π. Καμμένος: Σταθεροί στις αρχές και θέσεις τους οι ΑΝΕΛ

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, καθώς «εκτός από την έξοδο από τα μνημόνια, αυτά τα οποία θέσαμε ως στόχους οι ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή που συμμετείχαμε στη κυβέρνηση συνεργασίας, δηλαδή το θέμα των αναδρομικών για τους στρατιωτικούς και αστυνομικούς έχει λυθεί με ανακοίνωση και του ίδιου του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «την ώρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις μείωσαν κατά 17 φορές μισθούς και συντάξεις, καταφέραμε να αντισταθούμε και όχι απλώς να μη μειωθούν μισθοί και συντάξεις, αλλά να αρχίσει η αποκατάσταση, ιδίως σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από τη λαίλαπα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι στη συνεδρίαση της ΚΟ συζητήθηκε η στάση του κόμματος σε σχέση με τη μείωση της φορολογίας «και στα επίπεδα των αποφάσεων που έχουν ήδη παρθεί, αλλά παράλληλα και σε δύο σχέδια νόμου που θα κατατεθούν, αφού συζητήσουμε με τον κυβερνητικό μας εταίρο, για τις επιχειρήσεις που θα επενδύσουν μέσα στην επόμενη χρονιά, δίνοντας κάποια φορολογικά κίνητρα».

«Κάναμε μια αποτίμηση για τις εξελίξεις με το θέμα των Σκοπίων. Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα είναι μια υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι πλέον, όπως αποδείχθηκε, το 65%, το 70% θα μπορούσα να πω, του λαού των Σκοπίων δεν είναι διατεθειμένο, όχι απλώς να βρει λύσεις, αλλά να υποχωρήσει στη σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξης της ιστορίας» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος. «Ξεκινά λοιπόν μια καινούρια εποχή, όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και τη συμφωνία που κάναμε για τον Μάρτιο για πολύ αργότερα. Προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πώς θα κινηθούν. Θεωρούμε δικαίωση μεγάλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά και παράλληλα την πάταξη της διαφθοράς» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Όπως τόνισε, οι ΑΝΕΛ παραμένουν «σταθεροί στις αρχές και τις θέσεις τους, συνεπείς στην εντολή που έλαβαν από τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η ανασυγκρότηση του κινήματος των ΑΝΕΛ, με το Εθνικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου και θα οδηγήσει στο συνέδριο της Ν. ΑΝΕΛ τον Δεκέμβριο, θα μπορέσει να διαμορφώσει τη νέα προοπτική για τις εκλογές του 2019. «Η εκτίμησή μας για τις εκλογές του 2019 είναι ότι θα έλθουν σίγουρα μετά τον Μάιο και πολύ πιθανόν με τις εξελίξεις που υπάρχουν και στο Σκοπιανό, όταν τελειώνει η τετραετία όπου η κυβέρνηση θα μπορεί να έχει ολοκληρώσει το έργο της».

ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί