Αμοιβάδα που «εισβάλλει» στον εγκέφαλο προκάλεσε τον θάνατο 29χρονου σέρφερ

Ένα είδος αμοιβάδας που αναπτύσσεται σε πισίνες προκάλεσε τον θάνατο ενός 29χρονου Αμερικανού σέρφερ.

Ο Φαμπρίτσιο Σταμπίλε εμφάνισε έντονο πονοκέφαλο στις 16/9 και η μητέρα του την επόμενη ημέρα τον εντόπισε σε κακή κατάσταση, καθώς τραύλιζε και δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Ο νεαρός διακομίσθηκε σε νοσοκομείο για να διαπιστωθεί πως είχε προσβληθεί από μια αμοιβάδα (Naeglaria fowleri) που προκαλεί μόλυνση στον εγκέφαλο, που ονομάζεται πρωτογενής αμoιβαδική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα* (Primary Amebic Meningoencephalitis).

Η συγκεκριμένη λοίμωξη προκαλεί το θάνατο σε σπάνιες περιπτώσεις, όμως ο νεαρός στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. Η δε αμοιβάδα, συνήθως αναπτύσσεται σε μολυσμένα νερά και προσβάλλει τον οργανισμό εισερχόμενη από το ρηνικό διάφραγμα.

Αργότερα εξακριβώθηκε πως ο σέρφερ είχε κολημπήσει σε πισίνα στο Τέξας και το δείγμα από το νερό επιβεβαίωσε τους φόβους των ιατρών. Το συγκεκριμένο πάρκο παρέμεινε κλειστό.

Ο θάνατος του 29χρονου σέρφερ ανακοινώθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου. Η οικογένεια και οι φίλοι του στη μνήμη του δημιούργησαν μια οργάνωση η οποία θα αναλάβει να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το κοινό για τη λοίμωξη που προκαλεί η συγκεκριμένη αμοιβάδα.

alfavita.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί