Τα πρώτα λόγια του 27χρονου που εντοπίστηκε σώος – Τι ρώτησε τους πυροσβέστες

Για πάνω από 24 ώρες παρέμεινε στην άκρη του ποταμού o 27χρονος που αγνοείτο στο Μαντούδι από τα ξημερώματα της Κυριακής, μέχρι να εκτονωθούν τα φαινόμενα και να πέσουν τα νερά. Ο νέος άνδρας εντοπίστηκε σήμερα το πρωί από κάτοικο της περιοχής καλά στην υγεία του, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν κοντά του.

Δείτε: Εντοπίστηκε ο 27χρονος που αγνοούταν στο Μαντούδι

Φωτογραφίες και βίντεο απο την επιχείρηση διάσωσης του 27χρονου

Όταν ο κάτοικος της περιοχής εντόπισε την ύπαρξη ανθρώπου ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική που απεγκλώβισε τον 27χρονο και στη συνέχεια τον μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός» τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι ήδη τα νερά έχουν πέσει αρκετά και οι έρευνες ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας για τους αγνοούμενους τόσο από ομάδες της πυροσβεστικής αλλά και από κατοίκους της περιοχής. Μετά τον εντοπισμό του 28χρονου, οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στον εντοπισμό ζευγαριού ηλικιωμένων που επίσης αγνοούνται.

Τα πρώτα λόγια του 27χρονου που εντοπίστηκε σώος – Τι ρώτησε τους πυροσβέστες

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ και το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, εντόπισαν σώο τον 27χρονο που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου στο Μαντούδι Ευβοίας.

Δείτε το βίντεο:

Το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους πυροσβέστες ο 27χρονος ήταν αν ζει η κοπέλα του. Μόλις έμαθε κι αυτό το ευχάριστο νέο η χαρά του απλά δεν περιγράφεται.

Ανάλογες στιγμές διαδραματίστηκαν και στην απέναντι όχθη του ποταμού που εντοπίστηκε ο 27χρονος από την κοπέλα του και τον πατέρα του, ο οποίος πίστευε ότι ο «Γιάννης του» θα τα καταφέρει. Γνωρίζοντας ότι είναι «σκληρό παιδί» πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει και με τα ορμητικά νερά και για να επιβιώσει βγαίνοντας σε κάποιο σημείο, όπως και έγινε.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ορίστηκε η μεταφορά του στο τοπικό Κέντρο Υγείας, περισσότερο προληπτικά, για την πολύωρη ταλαιπωρία του με τα στοιχειά της φύσης.

Στη φωτογραφία βλέπετε τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχο Νίκο Σπαή που βρισκόταν δίπλα στα πληρώματα που έψαχναν τον 27χρονο, έχοντας πλέον σιγουρευτεί ότι ο αγνοούμενος είναι καλά στην υγεία του.

ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτογραφίες: tvstar.gr, lamiareport.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί