«Η Συμμετοχή των Ενηλίκων Δημοτών στην Δια Βίου Μάθηση – Εμπόδια και Κίνητρα συμμετοχής»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας –ΔΕΠΙΣ του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν εκδήλωση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Η Συμμετοχή των Ενηλίκων Δημοτών στην Δια Βίου Μάθηση – Εμπόδια και Κίνητρα συμμετοχής», την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα ,  στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Δημοτικό Κτήριο Ανδρόγεω).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια και σε συνέχεια του ενημερωτικού και διαδραστικού κύκλου ομιλιών  της ΔΕΠΙΣ με τίτλο «Κάθε Γυναίκα Άξια Λόγου» και με αφορμή την νέα εκπαιδευτική χρονιά 2018-2019.

Η Δια Βίου Μάθηση (ΔΒΜ) αποτελεί εθνική πολιτική προτεραιότητα, καθώς είναι σαφής η ισχυρή σύνδεσή της με την απασχόληση, την οικονομική ευημερία και την πλήρη συμμετοχή του ατόμου στην κοινωνία. Ειδικά στη συγκυρία της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, η ΔΒΜ οφείλει και τοπικά να αποτελεί κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Για τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία ανταποκρίνονται στις τοπικές ανάγκες υποστήριξης και στην προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών, θα τοποθετηθούν οι Αντιδήμαρχοι:

 

  • Μαρία Γ. Καναβάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας
  • Πέτρος Ινιωτάκης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Οργάνωσης- Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Διαφάνειας
  • Γεώργιος Βλαχάκης, Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης – Καινοτομίας

Θα παρέμβει o Κωνσταντίνος Φλουρής, Σύμβουλος στην Περιφέρεια Κρήτης για θέματα ΔΒΜ – Εμψυχωτής Ομάδων & Σύμβουλος Απασχόλησης, ενώ θα μεταφέρουν βιωματικά την εμπειρία τους, τα κίνητρα τους και τις συνθήκες που τους στέρησαν την ανώτατη εκπαίδευση, οι δημότες Δημήτρης Μουδατσάκης -συνταξιούχος και η Μαρία Δρούλου -Μελισσοκόμος-Οικοτέχνης- Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, που απέδειξαν ότι δεν υπάρχει “δεν μπορώ” !

Την εκδήλωση θα ανοίξει εκ μέρους της ΔΕΠΙΣ η Ελένη Μαράκη – Εκπαιδευτικός – Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών – Ομάδα για ΙΑΚΕ «Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών»

Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί 3λεπτο βίντεο του 12ου Νηπιαγωγείου που ξεχώρισε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας, που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, με θέμα: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ – ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ». Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 32 Νηπιαγωγεία, δημόσια και ιδιωτικά, από όλη τη χώρα.

Η παιδαγωγική καθοδήγηση έγινε από τις εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγούς στο πλαίσιο του 5ου στόχου (Ισότητα των Φύλων) του ΟΗΕ για Βιώσιμη Ανάπτυξη (2015-2020).  Γιατί τα πρώτα μαθησιακά βήματα της Δια Βίου Μάθησης ξεκινούν από το Νηπιαγωγείο !

Συντονίζουν οι Μάγδα Κατόπη και Γιώργος Κουκάκης.

Πληροφορίες – Επικοινωνία : Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας, Ισότητας των Φύλων

Τηλ.: 2810.243360 – email : depisheraklion@gmail.com

Web page https://www.heraklion.gr/resilient/isotita

FB page https://www.facebook.com/depis.gr/

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί