Ειδική σχέση της Ελλάδας εντός ΕΕ και Ευρωζώνης ζήτησε ο Ν. Μαριάς

Τις θέσεις του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για το μέλλον της Ευρώπης ανέλυσε ο πρόεδρος του Κόμματος, ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ζητώντας ταυτόχρονα, με έμφαση, τη θεσμοθέτηση ειδικής σχέσης της Ελλάδας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, προκειμένου να μπορέσει να ανασάνει η ελληνική οικονομία.

«Το Κίνημά μας στηρίζει την Ευρώπη των Εθνών και των Πατρίδων, την Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζών, την Ευρώπη που σέβεται την εθνική ταυτότητα και στηρίζεται στην Επικουρικότητα. Και στο πλαίσιο αυτό, το δικαίωμα βέτο των κρατών-μελών είναι εγγύηση για την προστασία των εθνικών συμφερόντων» ανέφερε.

Ο κ. Μαριάς υποστήριξε: «Σε επίπεδο Ευρωζώνης πρέπει να καταργηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητος, το οποίο επιτρέπει στη Γερμανία να έχει τεράστια εμπορικά πλεονάσματα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μετατραπεί σε ύστατος δανειστής των κρατών-μελών και ταυτόχρονα να υπάρξει αποκεντρωμένο Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών, προκειμένου να υπάρξει ανάκτηση νομισματικής κυριαρχίας εθνικών κρατών, τα οποία να μπορούν να ασκούν αυτήν την κυριαρχία τους με βάση το ποσοστό που έχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΚΤ».

«Για την Ελλάδα, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ειδική σχέση, ειδικές ρυθμίσεις, μόνιμες αλλά και μεταβατικές, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να ανασάνει. Ειδικές ρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, των κρατικών ενισχύσεων, της ναυπηγικής βιομηχανίας, του τουρισμού, των μεταφορών και της γεωργίας και της κτηνοτροφίας» κατέληξε ο κ. Μαριάς.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί