Ακύρωση του χαρατσιού ανά αθλούμενο στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου ζητά το ΚΚΕ

Κατατέθηκε σήμερα 1/10 Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν σήμερα οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος, μέσω της οποίας ζητούν την ακύρωση  του χαρατσιού ανά αθλούμενο στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου.

Αναλυτικά, στην ερώτηση αναφέρεται:

Με απόφασή του το Ενιαίο Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης ΝΠΔΔ που υπάγεται στη ΓΓ αθλητισμού επιβάλλει νέο χαράτσι 5 ευρώ ανά αθλούμενο στο κολυμβητήριο Ηρακλείου, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση αθλούμενων και κυρίως των γονέων των παιδιών. Η δικαιολογία που προβάλλει το ΔΣ του ΕΑΚΗ στην επιβολή του χαρατσιού, είναι οι αυξημένες ανάγκες συντήρησης των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ.

Πίσω από αυτές τις δικαιολογίες βρίσκεται η πρόθεση να ενισχυθεί η ανταποδοτική λειτουργία του κολυμβητηρίου, που σημαίνει στην ουσία διπλή και άδικη φορολογία για τις υπηρεσίες που έχουν ήδη πληρώσει οι δημότες στο κεντρικό κράτος.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων παιδιών του Κολυμβητηρίου Ηρακλείου στις 22/9/2018, αναφέρει: «Ως γονείς των αθλητών επιβαρυνόμαστε οικονομικά τη συνδρομή, τον εξοπλισμό κολύμβησης, το κόστος συμμετοχής στις ημερίδες και στα πρωταθλήματα, τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς σε όλες τις κολυμβητικές αποστολές εντός και εκτός Κρήτης, τις ανανεώσεις ατομικών δελτίων υγείας κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά προστέθηκε άλλη μια μετακίνηση αφού το Λίντο δεν φιλοξένησε τους χειμερινούς αγώνες προ-αγωνιστικών κατηγοριών λόγω μικρής κερκίδας. Πιστεύουμε ότι η επιβολή αυτού του επιπλέον κόστους θα αναγκάσει πολλές οικογένειες να διακόψουν τα παιδιά τους από την κολύμβηση.».

Επιπλέον, το κολυμβητήριο δεν διαθέτει επαρκείς χώρους για τους πάνω από 1000 αθλούμενους ενώ υπάρχουν προβλήματα στη θέρμανση της πισίνας. Επιπρόσθετα, οι εγκαταστάσεις διαθέτουν μία μόνο κερκίδα, μικρής χωρητικότητας,

Όλα αυτά τα προβλήματα καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση πανελλήνιων πρωταθλημάτων στο Ηράκλειο, ακόμα και αγώνων σε προαγωνιστικό επίπεδο.

Η περικοπή χρηματοδότησης στο ΕΑΚΗ, οδηγεί τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην άθληση και την υγιή ανάπτυξη των παιδιών τους.

Αυτή είναι η μεταμνημονιακή «κανονικότητα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπου εκτός από τα παλιά να προστίθενται διαρκώς νέα χαράτσια με τη συνέχιση της πολιτικής υποβάθμισης, υποχρηματοδότησης και τελικά πλήρους εμπορευματοποίησης του Αθλητισμού.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:

 

  • Εάν γνωρίζει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΑΚΗ, για επιβολή χαρατσιού στους αθλούμενους και στους γονείς των παιδιών και τι προτίθεται να κάνει για να ακυρωθεί άμεσα η απόφαση αυτή.
  • Εάν προτίθεται να αυξήσει την τακτική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ΕΑΚΗ στο ύψος των αναγκών, για την άμεση συντήρηση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Κολυμβητήριου στο Ηράκλειο Κρήτης, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να υπάρχουν προγράμματα μαζικού αθλητισμού δωρεάν για όλους.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί