Γ. Δημαράς: Η παιδεία να συνδεθεί πιο στενά με το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης

Αναφορά στην αγροτική εκπαίδευση και στην ανάγκη ο αγρότης να έχει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να γνωρίζει όλη την κλίμακα της παραγωγής, έκανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην ημερίδα με θέμα την αγροτική εκπαίδευση που διοργανώνει το κόμμα των «Οικολόγων – Πράσινων».

Αναφορά στην αγροτική εκπαίδευση και στην ανάγκη ο αγρότης να έχει τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να γνωρίζει όλη την κλίμακα της παραγωγής, έκανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην ημερίδα με θέμα την αγροτική εκπαίδευση που διοργανώνει το κόμμα των «Οικολόγων – Πράσινων» στις εγκαταστάσεις της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής στη Λάρισα.

Ο κ. Δημαράς είπε μεταξύ άλλων πως υπάρχει η ανάγκη «η παιδεία να συνδεθεί πιο στενά με το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης» ενώ τόνισε πως «ένας από τους βασικούς λόγους που ανάγει την παιδεία σε ακρογωνιαίο λίθο εθνικής σημασίας, είναι η οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας που θα εξασφαλίζει την επιβίωση των νέων γενεών, αλλά και συνολικά την ζωή στον πλανήτη».

Μεταξύ άλλων ο κ. Δημαράς τόνισε πως υπάρχει ανάγκη «για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα έχει ως πυρήνα την αειφορία, την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και δεν θα παράγει τα σκουπίδια του υπερκαταναλωτισμού».

Επίσης είπε πως υπάρχει ανάγκη να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων «για την οικοδόμηση μιας συνεκτικής και δίκαιης κοινωνίας όπου η ευημερία δεν θα μετριέται με δείκτες καταναλωτισμού, αλλά με δείκτες υγείας, πολιτισμού, πολιτιστικού επιπέδου, μακροβιότητας και άλλων συνθηκών επιβίωσης».

Τέλος ο κ. Δημαράς είπε πως στην ημερίδα που διεξάγεται στη Λάρισα, θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει σύνθεση προτάσεων και πορισμάτων που θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί