Ξεκίνησε στο Ηράκλειο η 2η πανελλαδική συνδιάσκεψη του Εθνικού Δικτύου Συντονισμού για το ΤΕΒΑ

Ο στόχος όλων- Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εθνικών Κυβερνήσεων, Αυτοδιοίκησης- πρέπει να είναι η μείωση του αριθμού των ωφελούμενων της επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στη 2η πανελλαδική συνδιάσκεψη του Εθνικού Δικτύου Συντονισμού για το ΤΕΒΑ(επισιτιστικό πρόγραμμα-Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή στο Ηράκλειο.

Στη πανελλαδική συνδιάσκεψη που διεξάγεται σε αίθουσα του  κτιριακού συγκροτήματος «ΑΘΗΝΑ» του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, συμμετέχουν:  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΤΕΒΑ οι Franz Poitner, και Γιώργος Κιρμιζίδης, ο Πρόεδρος – Γενικός Διευθυντής ΕΙΕΑΔ Θανάσης Ζαχαρόπουλος, ο Προϊστάμενος – Γενικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης Φτώχειας  -Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Πλανήτερος, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Εργασίας για το ΤΕΒΑ, του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκπρόσωποι των 54 κοινωνικών συμπράξεων ΤΕΒΑ στην χώρα μας, του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπ. Εργασίας, στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης-Διεύθυνση Πρόνοιας κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Υπουργείων, των Κοινωνικών Συμπράξεων, υπηρεσιών, επεσήμανε, ότι, παραμένει αδιαμφισβήτητη η δέσμευση όλων να εργαστούμε για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, μια δέσμευση που επισφραγίζεται και μέσα από την άριστη συνεργασία στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος μέσω του οποίου παρέχεται ουσιαστική βοήθεια σε 22.310 άτομα στην Κρήτη.

Μάλιστα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, «είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την Κρήτη που πραγματοποιείται η 2η πανελλαδική συνδιάσκεψη ΤΕΒΑ, ένα πρόγραμμα που βοηθά ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Για την Κρήτη μέσω του προγράμματος ενισχύονται-ωφελούνται περί τα 22.000 άτομα. Ο στόχος μας είναι να μηδενίσουμε αυτό τον αριθμό, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και υλοποιώντας αναπτυξιακές πολιτικές με την συνεργασία-σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης. Είμαστε υποχρεωμένοι, ωστόσο για την αντιμετώπιση της φτώχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων, να υλοποιούμε όσον το δυνατόν αποτελεσματικότερα τέτοια κοινωνικά προγράμματα, εφαρμόζοντας καλές πρακτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την χώρα μας, ενώ υπάρχει προγραμματισμός και για τη νέα προγραμματική περίοδο μετά το 2021. Βασικός μας στόχος, παραμένει, η μείωση των ωφελούμενων από τέτοιου είδους προγράμματα γιατί αυτό σημαίνει μείωση της φτώχειας. Με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο έχουμε εξαίρετη συνεργασία, όπως επίσης με τους Δήμους, τις υπηρεσίες που υλοποιούν αποτελεσματικά το πρόγραμμα».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε δημόσια επίσης για την υλοποίηση του προγράμματος στη Κρήτη, την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ-Βρέντζου Σκορδαλάκη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρο Επιτροπάκη αλλά και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Από την πλευρά της η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Θεανώ Βρέντζου συνεχάρη τα στελέχη που υλοποιούν το πρόγραμμα ΤΕΒΑ υπογραμμίζοντας την ανάγκη υλοποίησης στρατηγικών πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την δραστική-αποτελεσματική αντιμετώπιση, πρόληψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

  

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί