Γεροβασίλη: Θα χυθεί “άπλετο φως” στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου (Βίντεο)

Τον αποτροπιασμό της για το θλιβερό περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, εξέφρασε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως τόνισε η κ. Γεροβασίλη, όλη η χώρα παρακολούθησε μέσα από τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν, το αποτρόπαιο θέαμα ένας άνθρωπος που δεν προέβαλλε αντίσταση να δέχεται χτυπήματα που αποδείχθηκαν μοιραία για τη ζωή του, υποστηρίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή δόθηκε η εντολή να διερευνηθεί το περιστατικό με τη μέγιστη δυνατή προσοχή και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η συμπεριφορά των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά της ότι η Ελληνική Αστυνομία κάνει άψογα τη δουλειά της, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν και συμπεριφορές ή πρακτικές που ξεφεύγουν από τον κανόνα κάποιες φορές.

Σε ότι αφορά το επίμαχο βίντεο που δείχνει τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, να προχωρούν στη σύλληψη του Κωστόπουλου εφαρμόζοντας υπερβολική αστυνομική βία, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, υποσχέθηκε και πάλι ότι θα ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να περιμένουμε την ολοκλήρωση της ΕΔΕ.

Συμπλήρωσε δε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως η ομάδα ΔΙΑΣ βρίσκεται συνήθως στο “μάτι του κυκλώνα”, αλλά πρόκειται για μια ομάδα καταστολής και οι ενέργειες της είναι ανάλογες.

Δείτε το βίντεο:

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί