Διευρύνεται η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στους πυρόπληκτους

Διευρύνεται η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου.

Στους δικαιούχους της απαλλαγής περιλαμβάνονται πλέον όλοι οι πυρόπληκτοι που είναι κάτοχοι του Δελτίου Επανελέγχου του υπουργείου υποδομών και Μεταφορών και όχι αποκλειστικά όσοι των οποίων τα ακίνητα είχαν καταστραφεί ή κριθεί μη κατοικήσιμα.

Ειδικότερα η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής τις οποίες έπληξαν οι πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 εφόσον οι ιδιοκτήτες τους είναι κάτοχοι είναι κάτοχοι Δελτίου Επανελέγχου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που εκδόθηκε μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2018 και κατά τον κρίσιμο χρόνο η κυριότητα ή τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα στο ακίνητο ανήκουν στον υπόχρεο σε φόρο για το έτος αυτό.

Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία αποστολής σχετικών ενημερωτικών μηνυμάτων στο TaxisNet, με παραλήπτες 2.519 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Πρόκειται για ακίνητα, τα οποία φέρουν δελτίο επανελέγχου του υπουργείου υποδομών και Μεταφορών, με ένδειξη κόκκινο, κίτρινο και πράσινο με ζημιές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί