Σαρίδης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάω στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ερώτηση για το αν θα αποχωρήσει από την Ένωση Κεντρώων απάντησε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Σαρίδης.

«Δεν κρίνεται από τις διαθέσεις μου, κρίνεται και από τις διαθέσεις του προέδρου», είπε χαρακτηριστικά. «Χθες, ο πρόεδρος μετά το τέλος της ΚΟ βγήκε και έκανε μια δήλωση είπε ότι βρισκόμαστε σε ένα σχετικό αδιέξοδο γιατί εγώ δεν ζητάω συγνώμη ούτε παραιτούμαι και ότι μια επιτροπή θα κρίνει αν και εφόσον εγώ θα συνεχίσω την παρουσία μου στην ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων», επισήμανε και πρόσθεσε: «Παραιτήθηκα από Γραμματέας της ΚΟ ακριβώς επειδή ήμουνα το θεσμικό εκείνο όργανο που έπρεπε να είχε λάβει γνώση της επιστολής του κ. Καββαδέλα όταν την έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής. Επίσης θα έπρεπε να ήξερα για την παρουσία του κ. Καββαδέλα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων όπου ανάλωσε το μισό από το διαθέσιμο χρόνο σαν εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων στο να τοποθετηθεί για αυτό το προσωπικό του θέμα. Για λόγους ευθιξίας και όχι διαμαρτυρίας παραιτήθηκα, ήταν παραίτηση όχι από τη θέση του βουλευτή και από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων αλλά από τη θέση του Γραμματέα. Ανέλαβα την ευθύνη, κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να λαμβάνει την ευθύνη της θέσης του. Στο τέλος της ΚΟ μετά θλίψης μου και λύπης μου οι τελευταίες μου λέξεις ήταν οι εξής: εγώ δεν ζητάω συγνώμη, δεν παραιτούμαι και δεν αποχωρώ από την Ένωση Κεντρώων και την ΚΟ αυτό σας δίνει όλες τις απαντήσεις που θέλετε. Περιμένω τον Πρόεδρο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να συζητάμε, αυτά τα οποία μιλάμε στη Βουλή θα πρέπει να τα κάνουμε πράξεις, να μη μένουνε λόγια. Αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε πράξεις στο σπίτι μας μέσα πως πάμε να τα εφαρμόσουμε έξω! Εγώ την πόρτα μου την έχω ανοιχτή».

Όσον αφορά στο ερώτημα, αν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σαρίδης υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση… Ο Γ. Σαρρίδης που έχει τοποθετηθεί 10 φορές στη Βουλή για αυτό το θέμα, εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων στη πρόταση μομφής της ΝΔ, με τέσσερα άρθρα τα τρία από τα οποία βρίσκονται στον Ελεύθερο Τύπο αναρτημένα θα πήγαινα εγώ στο ΣΥΡΙΖΑ για να υπερψηφίσω τη συμφωνία των Πρεσπών; Είναι εκτός πραγματικότητας».

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί