Κρήτη: Αίσιο τέλος στο ολονύκτιο θρίλερ – Εντοπίστηκε ο 45χρονος

Στο φαράγγι του Αγίου Ιωάννη στα Σφακιά πέρασε τη νύχτα του ο 45χρονος Ισραηλινός τουρίστας που χθες χάθηκε την ώρα που έκανε πεζοπορία.

Δείτε: Κρήτη: Ολονύχτιο θρίλερ για τον 45χρονο αγνοούμενο

Ωστόσο με το πρώτο φως της μέρας οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί ο 45χρονος άνδρας και αυτή τη ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάβαση. Η επιχείρηση αποδείχθηκε πολύ δύσκολη, αλλά οι διασώστες του Πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης και οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο που βρισκόταν ο αλλοδαπός περιπατητής γύρω στις 5.00 το πρωί και μετά από ολονύχτια προσπάθεια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν στον άτυχο 45χρονο, παρά την πυκνή ομίχλη και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες με τη πολλή χαμηλή θερμοκρασία.

Ο Ισραηλινός βρισκόταν σε γκρεμό στο φαράγγι του Ελυγιά και σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων αλλά τουλάχιστον ήταν καλά στην υγεία του. Ωστόσο δεν είχε νερό, ενώ είχε παρουσιάσει συμπτώματα υποθερμίας καθώς φορούσε καλοκαιρινά ρούχα.

Το περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν ο τουρίστας αποφάσισε να κάνει πεζοπορία στο μονοπάτι της Αγίας Ρούμελης.

Κατά την διάρκεια της πεζοπορίας του ξέφυγε από το Ε4 μονοπάτι και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να βρει τον σωστό δρόμο. Αμέσως ειδοποίησε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της ΕΜΑΚ που ξεκίνησε την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του άτυχου τουρίστα.

eparxies.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί