Τέσσερα ακόμη άτομα απολογήθηκαν για την υπόθεση Λεμπιδάκη

Προς ολοκλήρωση, λένε οι πληροφορίες, πως βαίνει η κύρια ανάκριση για την υπόθεση απαγωγής του ηρακλειώτη επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη και είναι πιθανό σύντομα να προσδιοριστεί η ημερομηνίας έναρξης της δίκης, που δεν αποκλείεται να είναι ακόμα και εντός του 2018.

Οι δικαστικές αρχές του Ηρακλείου συνεχίζουν να έχουν ανοιχτή την υπόθεση και μάλιστα χθες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, απολογήθηκαν τρεις ακόμα ρεθυμνιώτες, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε κληθεί να ανακριθεί και ένας ακόμα.

Πρόκειται για τέσσερα άτομα με καταγωγή από το Ρέθυμνο, κάποιοι από τους οποίους δεν ζουν στο νομό. Οι δικαστικές αρχές του Ηρακλείου αποφάσισαν την επέκταση όλων των διώξεων σε βάρος των τεσσάρων ανδρών, που πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας Ηρακλείου. Ωστόσο μετά τις απολογίες τους και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση, αλλά με δύο περιοριστικούς όρους, την απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Οι ίδιοι, πάντως, αρνήθηκαν ότι γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί δεν αποτελούν ενδείξεις για τη συμμετοχή τους σε αυτήν. Η φιλική σχέση που είχαν με κάποιους από τους ήδη προφυλακισμένους κατηγορούμενους είχε προκαλέσει την έρευνα της αστυνομίας σε βάρος τους και τα ονόματά τους εμφανίζονται σε κάποια σημεία της ογκώδους δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί για την πολύκροτη υπόθεση.

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση της απαγωγής πήρε τέλος, ευτυχώς αίσιο για τη ζωή του ηρακλειώτη επιχειρηματία, το πρωινό της 2ας Οκτωβρίου του 2017. Ο επιχειρηματίας, που είχε απαχθεί έξι μήνες νωρίτερα στο Ηράκλειο, είχε εντοπιστεί κρατούμενος από τους απαγωγείς τους σε μάντρα στο Ρέθυμνο και είχαν συλληφθεί αρκετά άτομα. Από αυτούς, επτά άτομα προφυλακίστηκαν λίγες ημέρες μετά την επιχείρηση και τη σύλληψή τους, ενώ ένα ακόμα άτομο προφυλακίστηκε λίγους μήνες αργότερα ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής σε διακεκριμένη μορφή, του εμπρησμού από πρόθεση, της απόπειρας εκβίασης και των διακεκριμένων φθορών, καθώς και κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Της Αγγελικής Καλλέργη, goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί