Συνεχίζεται η καταβολή των έκτακτων επιδομάτων στους πλημμυροπαθείς του Ν. Πρέβεζας

Σε δελτίο Τύπου του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκα αναφέρεται ότι συνεχίζεται η χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, στους δικαιούχους πλημμυροπαθείς του Νομού Πρέβεζας, οι κατοικίες και οι επιχειρήσεις των οποίων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες)  της 1ης και 2ης  Δεκεμβρίου 2017, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πρόκειται για το έκτακτο επίδομα των 5.000 ευρώ για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, τόσο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Βούρδας, όσο και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας, Βασίλης Μώκος, εξακολουθούν να εκδίδουν αποφάσεις αναφορικά με τους δικαιούχους πλημμυροπαθείς των έκτακτων επιδομάτων σε πανελλαδική κλίμακα, μεταξύ των οποίων, σ’ αυτή φάση περιλαμβάνονται και πλημμυροπαθείς του  Δήμου Πρέβεζας και του Δήμου Ζηρού.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σημειώνεται τέλος, ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Νομού Πρέβεζας είναι απόρροια της τροπολογίας που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, στις 21 Δεκεμβρίου του 2017, και η οποία έγινε δεκτή από την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί