Στο τραπέζι οι ελλείψεις των Πολιτιστικών Συλλόγων Βόνης και Αγίου Βασιλείου Πεδιάδος

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης πραγματοποίησε συναντήσεις με τους προέδρους και μέλη των πολιτιστικών συλλόγων Βόνης και Αγίου Βασιλείου Πεδιάδος.

Στη συνάντηση με τον πολιτιστικό σύλλογο Βόνης και τον πρόεδρο κ. Καλογερίδη, ενημερώθηκε για τις ελλείψεις του συλλόγου όσον αφορά σε εξοπλισμό (π.χ. καθίσματα, η/υ, τεχνολογικό εξοπλισμό ήχου) και για το αίτημα του συλλόγου για δημιουργία ενός γηπέδου για την υλοποίηση αθλητικών δράσεων.

Επιπλέον, συζήτησαν για το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας της Βόνης, για την έλλειψη χώρων υγιεινής στην περιοχή που πραγματοποιείται το πανηγύρι, αλλά και για την ανάγκη βελτίωσης του ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος του δρόμου προς τον Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας, καθώς –όπως ενδεικτικά του ανέφεραν- μόνο φέτος, στο πανηγύρι, υπήρξε προσέλευση 172.000 ανθρώπων και 160 εμπόρων.

Στη συνέχεια, κατά τη συνάντηση του κ. Μιχελογιαννάκη με τον πρόεδρο, κ. Παπαδάκη, και τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Βασιλείου Πεδιάδος, ο βουλευτής ενημερώθηκε για τις δράσεις και τις ανάγκες τους συλλόγου, όπως την αναμονή υλοποίησης της δεύτερης σχολικής αίθουσας μέσω του προγράμματος Leader και το αίτημα του συλλόγου μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για δημιουργία παιδικής χαράς. Παράλληλα, συζήτησαν για το ενδεχόμενο δημιουργίας πολιτιστικής διαδρομής από το Φαράγγι Αγίου Βασιλείου μέχρι το Χουδέτσι, για την αξιοποίηση χώρων ενδιαφέροντος που υπάρχουν στην περιοχή (π.χ. υδρόμυλοι, Ι.Ν. Παναγίας Σπηλιώτισσας, Ι.Ν. Άγιου Ιωάννη Βαπτιστή του 10ου αιώνα που ανήκει στη Μονή Σινά) και, τέλος, για την αξιοποίηση ακινήτου που βρίσκεται στη διάθεση του πολιτιστικού συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί