Ryanair: Συμφωνία για νέα ΣΣΕ με τις ιταλικές ενώσεις πληρωμάτων καμπίνας

Σε συμφωνία με τις τρεις κύριες ενώσεις πληρώματος καμπίνας επιβατών της Ιταλίας για νέα σύμβαση εργασίας κατέληξε η Ryanair.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του μεγαλύτερου αερομεταφορέα χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, επήλθε συμφωνία με τις ιταλικές ενώσεις FIT CISL, ANPAC και ANPAV για μια συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) καλύπτοντας το σύνολο του πληρώματος καμπίνας επιβατών της Ryanair στην Ιταλία από την 1η Οκτωβρίου 2018.

Η συλλογική σύμβαση θα ισχύει για τρία έτη από την 1η Οκτωβρίου 2018 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2021, θα διέπεται από το ιταλικό δίκαιο και τα ιταλικά δικαστήρια, θα επιτρέπεται στα ιταλικά μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών να μεταβαίνουν σε τοπικές συμβάσεις για μια συμφωνημένη περίοδο με άμεση πρόσβαση στα ιταλικά εργασιακά οφέλη όπως η άδεια μητρότητας και πατρότητας, θα προβεί σε αυξήσεις στο πλαίσιο μιας νέας διάρθρωσης αμοιβών, η οποία θα εξασφαλίσει ότι τα πληρώματα θα επωφεληθούν από αυξημένα αφορολόγητα δικαιώματα (παρόμοια με άλλες ιταλικές αεροπορικές εταιρείες) και θα θεσπίσει ιταλικό συνταξιοδοτικό σύστημα ως μέρος του συνόλου των ενεργειών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας Έντι Γουίλσον, αυτή η συμφωνία «ακολουθεί τις πρόσφατες συμφωνίες πληρώματος θαλάμου επιβατών στην Ιρλανδία με τη FORSA και στο Ηνωμένο Βασίλειο με την UNITE».

«Αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημάδι της σημαντικής προόδου που επιτελεί η Ryanair στην επίτευξη συμφωνιών με τους εργαζομένους μας και τα συνδικάτα τους σε διάφορες χώρες της ΕΕ και απορρίπτει ψευδείς ισχυρισμούς από μικρότερα συνδικάτα που δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις αυτές και απειλούν με απεργίες που είτε δεν θα λάβουν χώρα ή θα είναι ανεπιτυχείς. Ζητήσαμε και πάλι από τα γερμανικά, πορτογαλικά και ισπανικά συνδικάτα μας να συναντηθούμε ώστε να διαπραγματευτούμε και να συμφωνήσουμε σε παρόμοιες ΣΣΕ στις μεγαλύτερες αυτές αγορές», πρόσθεσε ο κ. Γουίλσον.

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί